Βατόπουλος: Δεν είπαμε ποτέ να φύγουν οι μάσκες από τους εξωτερικούς χώρους

31.07.2021 / 20:30
vatopoulos

Στην εκπομπή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει, στο Open μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, για την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, τις διακοπές αλλά και τη χρήση μάσκας.
Όσον αφορά στα κρούσματα που ανεβαίνουν, κυρίως σε νεαρές ηλικίες, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και εντοπίζονται κυρίως σε νέους ανθρώπους, για την ώρα όμως. Το καλό είναι ότι ο εμβολιασμός προστατεύει. Από εκεί και πέρα η πολύ μεγάλη μετάδοση του ιού σε όλη την Ελλάδα, ανησυχεί γιατί βαριά κρούσματα υπάρχουνε και σε μικρότερες ηλικίες».
Η Φαίη Μαυραγάνη ρώτησε τον καθηγητή και για την κατάσταση στα νησιά και αν αυτά θα υποστούν πίεση. «Το πιο ρεαλιστικό μέτρο είναι να πει κανείς ότι θα πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν συχνά self test ή γενικά τεστ, και να απομονωνόμαστε εφόσον βγουν αυτά θετικά. Η μάσκα είναι το δεύτερο μέτρο που μπορούμε να πάρουμε, το να φοράμε μάσκα. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη διασπορά, έχουμε δύο μήνες διακοπές, ο κόσμος θέλει να πάει να διασκεδάσει, και τα νησιά πρέπει να έχουν κίνηση, για πολλούς λόγος. Από την άλλη πλευρά έχουμε τον ιό. Είναι μία αντίθεση την οποία πρέπει να ζήσουμε», απάντησε.
Εξετάζουν οι ειδικοί το ενδεχόμενο να επαναφέρουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους; «Δεν είπαμε ποτέ να φύγουν από τους εξωτερικούς χώρους. Οι μάσκες λέγαμε ότι δεν χρειάζονται έξω εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός», επεσήμανε ο Α. Βατόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα