“Βαθύ κόκκινο” για Πάτρα και Αχαϊα – Αύξηση κατά 46,89% στα ενεργά κρούσματα και 164% στις νοσηλείες

02.04.2021 / 19:02
nta 1

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει η Αχαΐα για 8η εβδομάδα και η Πάτρα για 9η εβδομάδα. Σε βαθύ κόκκινο συνεχίζει και η Αιτωλοακαρνανία.

Αυτό ανακοίνωσε, πριν από λίγο  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα μας.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητική την κατάσταση στην Αχαΐα όπου όπως είπε υπάρχουν 1.062 ενεργά κρούσματα το 81,26% των οποίων είναι συμπτωματικά , ενώ από την ιχνηλάτηση έχουν εντοπιστεί 2.124 στενές επαφές το 38% των οποίων παρουσιάζει συμπτώματα.

Στην Αχαΐα υπάρχουν συνολικά 1.889 ενεργά και πιθανά κρούσματα, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τη στιγμή που εντοπίζονται εξαιρετικές δυσκολίες στη διάθεση κλινών ΜΕΘ COVID.

“Από την ημέρα που η Αχαΐα μπήκε σε βαθύ κόκκινο μέχρι σήμερα τα ενεργά κρούσματα αντί να μειώνονται, ανεβαίνουν με αύξηση 46,89%. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 19 Ιανουαρίου είχε 113 ενεργά κρούσματα ενώ σήμερα έχει 1.062”, δήλωσε χαρακτηριστικά και απηύθυνε ισχυρότατη σύσταση και έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων.

ΟΙ νέες εισαγωγές στα Νοσοκομεία της Πάτρας για τον μήνα Μάρτιο αυξήθηκαν 164% . “Η κατάσταση μας ανησυχεί ιδιαίτερα”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος απεύθυνε ισχυρή σύσταση για τήρηση των μέτρων για να μην δούμε το χειρότερο δυνατό σενάριο. .

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα