Βαθιά συγκινημένος ο πατέρας του Γ. Μπαλταδώρου: “Καταλαβαίνω τι περνάνε”

03.02.2023 / 16:30
cad8786bd71c42bb8304fd837bd19f70

Το μήνυμα στις οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων του Phantom

Ήταν πριν από περίπου 5 χρόνια όταν ολόκληρη η Ελλάδα “πάγωσε” στο άκουσμα της είδησης για την πτώση ενός μαχητικού αεροσκάφους Mirage, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου.

Πιλότος ήταν ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ο οποίος είχε “σηκωθεί” από τη Σκύρο για αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών. Επιστρέφοντας στη βάση του, έγινε το κακό.

Οι ώρες αγωνίας για την οικογένειά του, τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και το πανελλήνιο, έδωσαν τη θέση τους στα δυσάρεστα νέα: H Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε τον θάνατό του.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, δύο οικογένειες, οι οικογένειες Τουρούτσικα και Τσιτλακίδη, βρίσκονται στην ίδια τραγική μοίρα που βρέθηκε και η οικογένεια του Γιώργου Μπαλταδώρου.

“Καταλαβαίνω τι περνάνε”, είπε με πόνο ψυχής αποκλειστικά στο star.gr ο πατέρας του Γιώργου Μπαλταδώρου, Απόστολος. Η οικογένειά του έστειλε και στεφάνι στις κηδείες των δυο πιλότων, εκφράζοντας τα βαθιά τους συλλυπητήρια για την τραγική απώλειά τους…

Θρηνώντας για τους δύο πιλότους του F4-Phantom σαν να ήταν δικό του παιδί, ο κ. Μπαλταδώρος εύχεται να είναι οι τελευταίοι “αετοί” που χάνονται έτσι άδικα: “Εύχομαι να είναι οι τελευταίοι. Να μη χάνονται παλικάρια εν καιρώ ειρήνης. Κρίμα…”.

Όπως λέει, δεν έχει μιλήσει ο ίδιος ακόμη με τις δύο οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων. Αντιλαμβάνεται ότι είναι δύσκολες οι στιγμές ακόμη. Ξέρει σε τι βαθύ πόνο έχουν βυθιστεί η μάνα και ο πατέρας των δύο αδικοχαμένων πιλότων. Οι μνήμες είναι, εξάλλου, νωπές και για τον ίδιο. Χαραγμένες ανεξίτηλα.

“Καταλαβαίνω τι περνάνε, γι’ αυτό δεν τους ανησυχώ ακόμη. Δεν τους ενοχλώ, δηλαδή. Τι να τους πω; Δεν υπάρχουν λόγια σε αυτές τις στιγμές. Καλό παράδεισο να έχουν τα παλικάρια και κουράγιο στους γονείς και τους συγγενείς τους. Τίποτα άλλο δεν μπορούμε να πούμε… Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουμε”, δηλώνει βαθιά συγκινημένος ο κ. Μπλαταδώρος, μιλώντας στο star.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα