Βασίλης Πάικος: Ο «δάσκαλος» της δημοσιογραφίας που αγάπησε το Μεσολόγγι

28.11.2020 / 10:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Σε ηλικία 78 ετών και έπειτα από μακρά ασθένεια «έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι και το αγάπησε έντονα και παθιασμένα.

Ο Βασίλης Πάικος ασθένησε τον περασμένο Αύγουστο από μια βαριά πνευμονία, που τον οδήγησε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μεγάλο διάστημα. Κατάφερε να συνέλθει λίγο, όμως δυστυχώς οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και χθες το απόγευμα «έφυγε» από τη ζωή. Ο Βασίλης Πάικος αρθρογραφούσε επί σειρά ετών στην «Αυγή», ενώ ήταν σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα. Παράλληλα, ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84».

Η οικογένεια Πάικου εγκαταστάθηκε στο Μεσολόγγι το 1939, καθώς ο πατέρας του, που καταγόταν από τα Καλάβρυτα, ήταν διευθυντής των Αλυκών. Ο αείμνηστος Βασίλης Πάικος σπούδασε γεωπονική, όμως τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Η οικογένεια έμεινε στο Μεσολόγγι μέχρι το 1963, όταν ο πατέρας του συνταξιοδοτήθηκε.

Παρόλο που ζούσε στην Αθήνα, δεν εγκατέλειψε ποτέ το αγαπημένο του Μεσολόγγι. Διατήρησε φιλίες, ενώ τουλάχιστον πέντε φορές τον χρόνο επισκεπτόταν την πόλη και συναντούσε τους φίλους του, κάνοντας τις διακοπές του.

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, ο Βασίλης Πάικος βοηθούσε «αθόρυβα» ανθρώπους που είχαν ανάγκη, είχε δωρίσει στην «Διέξοδο» πολλά αντικείμενα, ενώ είχε στηρίξει ιδιαίτερα την δημιουργία του Μουσείου Άλατος. Στις γιορτές Εξόδου ήταν πάντα παρών και παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις με μεγάλη συγκίνηση.

Η βαθιά αγάπη που έτρεφε για το Μεσολόγγι δεν έσβησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα