Παρασκευή, 28.01.2022, 8:30 πμ

Βασιλακόπουλος – Ο κίνδυνος παραμένει η μετάλλαξη «Δέλτα» (βίντεο)

01.12.2021 / 19:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ga 35

Για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 ετών αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, και γι’ αυτό το λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως πρόκειται για ένα «στέλεχος ανησυχίας», καθώς έχει αρκετές μεταλλάξεις στη μορφοποίησή του, εξηγώντας πως το στέλεχος «Δέλτα» είχε δύο μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα, ενώ αυτό έχει δέκα.

«Έχουμε και άλλα στελέχη με αρκετές αλλαγές, αλλά δεν επικράτησαν» σημείωσε ωστόσο ο κ. Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη μεταδοτικότητά του ή την ικανότητά του να ξεπερνά την ανοσοποίηση των εμβολίων.

«Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή παραμένει το στέλεχος “Δέλτα”» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, σημειώνοντας πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κινούνται σε θετική κατεύθυνση. «Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και να μην πληρώσει κανείς κανένα πρόστιμο» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, παρομοιάζοντας το πρόστιμο για το εμβόλιο με το πρόστιμο που υπάρχει για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους στους οδηγούς.

Τέλος, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως είναι θετική η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνεται ο αναμνηστικός εμβολιασμός στους 4 μήνες, αντί για τους έξι που ισχύει τώρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα