Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν από αύριο οι μικρές επιχειρήσεις -Η ενδοοικογενειακή μόλυνση το βασικότερο πρόβλημα

26.03.2021 / 9:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
katastimata-koronoios-lianemporio

Υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου, από αύριο κιόλας, έκανε λόγο ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής πνευμονολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα με την έξαρση είναι ο καιρός, αλλά και οι μεταλλάξεις που έχουν παίξει ρόλο «με την μεταδοτικότητά τους».

Ο καθηγητής αφού τόνισε πως το σύστημα Υγείας «θα πιεστεί για μία με δύο εβδομάδες», ανέφερε ότι δύο είναι οι αιτίες που η χώρα είδε αυτή τη ραγδαία αύξηση, είναι η ενδοοικογενειακή μόλυνση, αλλά και οι πορείες.

«Το βασικότερο πρόβλημα είναι η ενδοοικογεναική μόλυνση. Όταν επισκεπτόμαστε έναν δικό μας άνθρωπο με τον κωδικό 4, πηγαίνουμε, καθόμαστε λόγω χαλαρότητας εξαιτίας της οικειότητας που υπάρχει, βγάζουμε τις μάσκες. Αυτό είναι λάθος. Αυτό και οι διαδηλώσεις με τις μαζικές πορείες είναι το δεύτερο πρόβλημα. Πρέπει να αποτρέπονται τέτοιες εκδηλώσεις. Ας τις κάνουν το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ανακατευθύνει τις επαφές. Δεν μπορεί να είναι κάποιος 24 ώρες έγκλειστος», σχολίασε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Στη συνέχεια πρότεινε ως ένα μέτρο ανάσας για τους πολίτες, το άνοιγμα στις μικρές επιχειρήσεις, το οποίο είπε ότι θα μπορούσε να γίνει αύριο κιόλας.

«Εγώ προτείνω να ανοίξει το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα τις μικρές επιχειρήσεις. Να δουλεύουν με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με το SMS στις άλλες περιοχές. Εγώ θα το έκανα από αύριο κιόλας. Όχι για την οικονομία, αλλά για να μετατρέψω τις επικίνδυνες επαφές μέσα στο σπίτι, σε λιγότερο επικίνδυνες σε καταστήματα όπου οι υπάλληλοι θα φορούν μάσκα και οι πελάτες ακόμη και διπλή μάσκα. Να περιοριστεί η μετακίνηση σε σπίτια του οικογενειακού περιβάλλοντος» είπε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα