Παρασκευή, 21.01.2022, 7:22 πμ

Βασιλακόπουλος για πανηγύρια: «Ας γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και όλοι θα τρέξουν»

22.05.2021 / 20:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
1104963-panigiria-augoustos_680

Για το άνοιγμα των πανηγυριών αλλά και της νυχτερινής διασκέδασης μίλησε o πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και είπε χαρακτηριστικά, «ας κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όσους θέλουν να πάνε σε μπουζούκια ή πανηγύρια, και όλοι θα τρέξουν να εμβολιαστούν».

Ο πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο Open για το άνοιγμα της βραδινής διασκέδασης, όπως μπουζούκια και πανηγύρια, είπε πώς αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα εμβολιαστούν, και έφερε ως παράδειγμα την Αγγλία που το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι μεγάλο και πώς εκεί έκαναν πείραμα με συναυλίες.

Συνέχισε λέγοντας πώς «όταν θα έχουμε εμβολιαστική κάλυψη μεγάλη, 70% αναμένουμε να έχει εμβολιαστεί ως το καλοκαίρι και θα έχουμε ανοσία, πιθανώς τον Ιούνιο, Ιούλιο- . Ενώ στην συνέχεια είπε πως, «ας κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όσους θέλουν να πάνε σε μπουζούκια ή πανηγύρια, και όλοι θα τρέξουν να εμβολιαστούν».

Τι είπε για την επονομαζόμενη «αθηναϊκή» μετάλλαξη

Αναφερόμενος στη νέα μετάλλαξη της «Ελλάδας» και χαρακτήρισε «υπερβολές όσα ακούγονται για μετάλλαξη της Ελλάδας.

Oνοματοδοτήσαμε μια μετάλλαξη που υπάρχει σε 30 χώρες σε αθηναΐκη μετάλλαξη. Δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Είναι υπερβολές, δεν πρόκειται να επικρατήσει στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι πάμε σε αποκλιμάκωση».

«Για να έχουμε ανοσία πρέπει να κάνουμε το 70% των εμβολιασμών – αλλά όχι των νέων, των μεγάλων ανθρώπων πρέπει που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη! Αλλιώς θα χάσουμε πολλούς ανθρώπους αυτών των ηλικιών. Θα θρηνήσουμε θύματα κι ας έχουμε ανοσία αγέλης» σημείωσε ενώ ανέφερε ότι όποιος έχει εμβολιαστεί έχει ελάχιστη πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό.

Αναφερόμενος στα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη και το κατά πόσο συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, επεσήμανε ότι «ο νεαρός έπαθε θρόμβωση και να αποδειχθεί ότι την έπαθε από το εμβόλιο είναι πλήρως αναστρέψιμη. Είναι σπάνιες τέτοιες επιπλοκές και ξέρουμε πώς να τις αντιμετωπίσουμε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα