Βανταράκης: Αποτυχημένα όλα τα lockdown πέρα από το πρώτο

10.03.2021 / 21:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 18

Aποτυχημένα χαρακτήρισε τα δύο lockdown από τον Ιούνιο και μετά ο καθηγητής επιδημιολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, μιλώντας στο “Θέμα 104,6”.

Σημείωσε ότι πλέον τα μέτρα χρειάζονται επικαιροποίηση και πως δεν γίνεται να εφαρμόζονται οριζόντια μέτρα όπως τα περσινά.

Ο ίδιος, πρότεινε να γίνει σωστή φροντίδα στα ΜΜΜ, αυστηρός επιδημιολογικός έλεγχος με τεστ στις κλειστές δομές, απόλυτος έλεγχος στις εργασίες που όπως εξήγησε αποτελούν πλέον εστίες υπερμετάδοσης.

Ο κ. Βανταράκης, τόνισε πως μόνος του ο ΕΟΔΥ είναι ανεπαρκής, εξηγώντας ότι χρειάζεται και συμμετοχή άλλων φορέων. Σημείωσε όμως, ότι δεν είναι το προσωπικό ανεπαρκές αλλά οι δυνάμεις που έχουν κυρίως στην επαρχία.

Στο σημείο εκείνο, είπε πως χρειάζεται και η συμμετοχή των Περιφερειαρχών στη μάχη κατά του κορωνοϊού στην πανδημία, που γνωρίζουν καλύτερα τις περιοχές τους.

Επιπλέον, όπως είπε, είναι σημαντικό να γίνεται έλεγχος της κοινότητας ώστε να γνωρίζουμε τι περιμένουν τα νοσοκομεία. Υπογράμμισε επίσης, την ανάγκη να ανοίξουν τα δεδομένα και να έχουν πρόσβαση όλοι οι επιστήμονες σε αυτά. Όπως είπε, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να βοηθήσουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα