Βανδαλισμοί στην έκθεση για την Μικρασιατική Καταστροφή στην πλατεία Γεωργίου – ΦΩΤΟ

05.12.2022 / 13:13
vandalismoi 1

Η υπαίθρια έκθεση αρχειακού υλικού, που έχει στήσει στην πλατεία Γεωργίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός, έγινε αυτή τη φορά στόχος βανδάλων οι οποίοι κατέστρεψαν μέρος των εκθεμάτων.

Ο δράστης ή οι δράστες κατέστρεψαν εκθέματα που είναι αναρτημένα στα ειδικά σταντ, μέσα από τα οποία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, αναδεικνύονται «Οι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί στην Πάτρα μέσα από τα Γενικά Αρχεία του κράτους – Τμήμα Γ.Α.Κ. Αχαΐας».

Η έκθεση και το ταξίδι μνήμης που επιχειρείται μέσα από αυτή, όχι μόνο θα αποκατασταθεί αλλά συνεχίζει και αναπτύσσεται και σε άλλους χώρους της πόλης μας.

Σε δημοτικά σχολεία η υπαίθρια έκθεση με τους προσφυγικούς συνοικισμούς της Πάτρας

Η υπαίθρια έκθεση για τους προσφυγικού συνοικισμούς της Πάτρας συνεχίζει το «ταξίδι» της στη πόλη, με το ψηφιακά ανατυπωμένο και εμπλουτισμένο αρχειακό υλικό να έχει μεταφερθεί στο 15ο Δημοτικό Σχολείο «Δροσιάς» και στο 14ο Δημοτικό σχολείο στην Ακτή Δυμαίων.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έρχονται σε επαφή με εικόνες και έγγραφα τα οποία αφορούν στους πέντε προσφυγικούς συνοικισμούς που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Πάτρας από το 1923.

Πρόκειται για τους οικισμούς σε Αγία Αικατερίνη, Αγία Φωτεινή, Φαναρίου – Νικαίας – Καλαβρύτων και σημερινή Γ. Παπανδρέου, Αγίας Τριάδος, και Πτωχοκομείου στο ύψος της σημερινής σιδηροδρομικής γραμμής στην Ακτή Δυμαίων.

Η έκθεση έχει εμπλουτιστεί και με υλικό το οποίο αφορά στους αγροτικούς οικισμούς που δημιουργήθηκαν αντίστοιχες περιόδους. Επίσης εκτίθενται στοιχεία που αφορούν στους πρώτους προσφυγικούς συλλόγους και χάρτες με την πλήρη ανάπτυξη των συνοικισμών.

Έχει προηγηθεί η ανάπτυξη υπαίθριων εκθέσεων στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, την πλατεία Ελευθερίας και στο Πτωχοκομείο (Ακτή Δυμαίων) και την πλατεία Γεωργίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα