Β. Στίγκας (Σπαρτιάτες): «Θα αγωνιστούμε με βάση τα ιδεώδη του υγιούς εθνικισμού»

06.07.2023 / 21:36
Leader of Greek nationalist party Spartiates (Spartans) Vasilis Stigas (2nd L) attends a swear in ceremony of the parliament in Athens on July 3, 2023, following the general elections. Greek parliament convened for its first session after the June 25 on July 3, 2023. (Photo by Aris MESSINIS / AFP)

Τις θέσεις του κόμματος των Σπαρτιατών παρουσίασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Στίγκας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αφού απέρριψε τις κατηγορίες και τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του κόμματος, τάχθηκε κατά του ναζισμού και του φασισμού και υποστήριξε ότι το κόμμα εκφράζει τα ιδεώδη του υγιούς εθνικισμού.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο δημοψήφισμα και το ξεπούλημα Μακεδονίας και το ΠΑΣΟΚ για χρέη.

«Θα αγωνιστούμε για την ισονομία και ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών όπως επιτάσσει ο υγιής πατριωτισμός. Προσβλέπουμε σε μία ενωμένη Ευρώπη αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού με ταυτόχρονη διατήρηση των χαρακτηριστικών των λαών», τόνισε ο Β. Στίγκας.

Τάχθηκε ενάντια στην κοσμοπολίτικη αριστερά και στην παγκοσμιοποιημένη δεξιά, φορέα της νέας τάξης πραγμάτων.

«Προτεραιότητά μας είναι οι νέες ψηφιακές τεχολογίες, η υγιής επιχειρηματικότητα, ο εκσυγχρονισμός του κράτους. Θα επιδιώξουμε λύση των εθνικών ζητημάτων, ενεργή συμμετοχή νέων στις εξελίξεις, ανάδειξη των αρίστων, δημιουργία κράτους δικαίου” επισήμανε ο Β. Στίγκας.

Υποστήριξε το ρόλο της εκκλησίας στην διατήρηση της γλώσσας και των παραδόσεων, ενάντια στις προσπάθειες ισλαμοποίησης της Ελλάδας.

Έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την αναστολή πληστειριασμών, την προστασία δανειοληπτών, τη λύση του δημογραφικού προβλήματος με κίνητρα και φοροελαφρύνσεις προς τις νέες οικογένειες ακολουθώντας το παραάδειγμα της γειτονικής Ιταλίας και την εξυγίανση του εθνικού συστήματος υγείας.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της διάκρισης των όρων μετανάστης – πρόσφυγας, καλύτερης φύλαξης των συνόρων και προστασίας της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα