Β. Κικίλιας: «Καταστροφικό ένα lockdown, υψηλή ζήτηση στους χειμερινούς προορισμούς»

25.11.2021 / 18:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kikilias

Καταστροφικό θεωρεί ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία το ενδεχόμενο ενός lockdown παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται στο πικ της.

«Βλέπω ένα πικ πανδημικό σε όλη την Ευρώπη. Απαιτείται ομογενοποιημένη επικοινωνιακή στρατηγική, να αφήνουμε τους ειδικούς να τοποθετούνται. Έχουμε το όπλο του εμβολιασμού. Έτσι θα επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα. Οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί έχουν πολύ υψηλές πληρότητες, δεν υπάρχει λόγος να το καταστρέψουμε αυτό», είπε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στόχος, όπως σημείωσε ο υπουργός, είναι: «να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα, να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω, να προχωρήσουμε μπροστά».

Αναφερόμενος στα τουριστικά έσοδα της περιόδου που πέρασε, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έφτασαν στα 10 δισ. ευρώ την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ στόχος είναι μέχρι να κλείσει το έτος, να αυξηθούν και από τον χειμερινό τουρισμό.

«Έχουμε ξεπεράσει τα 10 δισ. έσοδα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κάνουμε καμπανιά για τους χειμερινούς προορισμούς».

Όσον αφορά το ερχόμενο καλοκαίρι, οι κρατήσεις είναι ήδη 30% πάνω σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή την προ Covid εποχή, ενώ στόχος του υπουργείου είναι οι συμφωνίες με τις μεγάλες τουριστικές αγορές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα