Β. Γιαννοπούλου: «Ο Απόλλωνας Πατρών, παρότι νεοφώτιστος, έχει θέσει τις βάσεις να πάει ψηλά»

05.12.2020 / 11:40
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Πατρών επέστρεψε φέτος στην Α2 εθνική κατηγορία, στην πρεμιέρα ξεκίνησε με το δεξί, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια καθώς ανακοινώθηκε η αναστολή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η Πατρινή ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα το πρωτάθλημα αφού επικράτησε στην πρεμιέρα της Αργυρούπολης και ακολουθούσε ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Μίλωνα που θα έκρινε πολλά για την συνέχεια αφού θεωρούνται δυο από τις δυνατές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

Η αρχηγός της ομάδας Βασιλική Γιαννοπούλου, που έχει γράψει την δική της σπουδαία διαδρομή με την φανέλα του Απόλλωνα για πολλά χρόνια, έχοντας γευτεί χαρές και λύπες, ανόδους και υποβιβασμούς. μιλώντας για το ξεκίνημα αλλά και για  την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας τόνισε «Αυτή η περίοδος που διανύει ολόκληρος ο πλανήτης είναι δύσκολη για πολλούς λόγους για τον καθένα μας ξεχωριστά και για αυτό θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο και υπομονή. Η φετινή διακοπή μας βρήκε στον Απόλλωνα σε μια πολύ καλή στιγμή αγωνιστικά. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για εμάς ήταν το απότοκο της σκληρής προετοιμασίας την οποία ακολουθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς και του ψυχικού σθένους που διακατέχει όλη την ομάδα, πόσο μάλλον εμένα ως αρχηγό. Ξεκινήσαμε με νίκη και θέλουμε να πιστεύουμε  πως θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές όταν με το καλό γυρίσουμε πίσω στο σπίτι μας στον Απόλλωνα».

Ερωτηθείσα για τα συναισθήματα της για την διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων  και αν είναι αισιόδοξη ότι με την έλευση του νέου έτους θα επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα η νεαρή αθλήτρια απάντησε Θεωρώ ότι η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν επιτακτική ανάγκη καθώς και οι επιδημιολογικές συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Φυσικά αυτό είναι κάτι που μας λύπησε ιδιαίτερα αλλά σε αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία. Και εμείς ως αθλητές οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις των ειδικών και να επιδείξουμε την ατομική ευθύνη που μας αρμόζει. Θα ήθελα να ελπίζω πως από το νέο έτος το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών».

Αναφερόμενη στον στόχο που έχει βάλει στο φετινό πρωτάθλημα η γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα, η αρχηγός έστειλε το μήνυμα και τόνισε «Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει και δηλώνω ως αρχηγός πως ο Απόλλωνας Πατρών αν και νεοφώτιστος έχει ήδη θέσει τις βάσεις και είναι ικανός να πάει ψηλά». Ερωτηθείσα αν ως αρχηγός νιώθει να έχει μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις στον σύλλογο που αγωνίζεται η Βασιλική Γιαννοπούλου  απάντησε «Η ευθύνη της επίτευξης του στόχου είναι μοιρασμένη ισάξια σε όλα τα μέλη της ομάδας καθώς και στον προπονητή μας. Ωστόσο νιώθω ότι κατέχω το μεγαλύτερο βάρος αυτού του μεριδίου ευθύνης αφενός ως αρχηγός και αφετέρου μιας και ο Απόλλωνας αποτελεί το δεύτερο σπίτι μου τα τελευταία 14 χρόνια».       

Αλέξης Διγενής

(εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα