Τζανάκης – Από τις 20 Μαρτίου και μετά η κορύφωση του κύματος της πανδημίας

15.03.2021 / 19:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τσ 5

Από τις 20 Μαρτίου (μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά δηλαδή) θα «δούμε» την κορύφωση της πανδημίας του κορονοιού. Πριν, όμως, δεν αποκλείεται τα κρούσματα να φτάσουν ακόμη και τις 3.000 και οι διασωληνωμένοι θα ξεπεράσουν τους 600 τις επόμενες μέρες.

Τα παραπάνω εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης μιλώντας σήμερα (15.03.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Είπε πως η κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού θα έρθει μέσα στην εβδομάδα και μίλησε για της αύξησης κρουσμάτων, καθώς κυμαίνονται σταθερά από 2.200 έως 3.000.

Ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε εκ νέου στην εκτίμηση του πως αποκλιμάκωση θα δούμε από τις 20 Μαρτίου και μετά υπενθυμίζοντας πως με βάση το μοντέλο το οποίο έχει επεξεργαστεί στις 5 με 6 Μαρτίου θα βιώναμε την κορύφωση της πανδημίας αλλά αυτό μετατέθηκε λόγω των μεταλλάξεων.

«Στο νέο τρέξιμο του μοντέλου πραγματικά είδαμε ότι η κορύφωση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αυτή την εβδομάδα» εξήγησε αναφέροντας πως σε κάθε περίπτωση τα κρούσματα δεν θεωρείται πιθανό να είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα βλέπουμε μέχρι τώρα.

«Εκτιμούμε ότι θα είναι μικρές οι αλλαγές» είπε προσθέτοντας ωστόσο πως υπάρχει μικρό αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο για μια ή δύο μέρες να παρατηρηθεί και αριθμός κρουσμάτων κοντά στις 3.000.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα