Τσούκαλης για το “κατσάδιασμα” ιερέα σε διευθύντρια Λυκείου

19.09.2021 / 8:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 7

Τον περιπετειώδη αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Αμυνταίου όπου η λυκειάρχης κάλεσε τα παιδιά του σχολείου να μην βγάλουν τη μάσκα τους για να προσκυνήσουν τον σταυρό, ενώ παράλληλα, ουσιαστικά απαγόρευσε στον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό να μπει στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα, σχολίασε με τον δικό του τρόπο ο Αχαιός πρώην βουλευτής, Νίκος Τσούκαλης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσούκαλης υποστήριξε ότι τα όσα συνέβησαν στο Αμύνταιο, αποτυπώνουν σε μια εικόνα όλη την Ελλάδα.

Δείτε τι έγραψε:  Αρχιμανδρίτης, τελεί την τελετή ( εννοείται, μοναδικός χωρίς μάσκα,) και στο τέλος καλεί τους επισήμους ( αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο και λοιπούς) να φιλήσουν το σταυρό. Το κάνουν με κατεβασμένη τη μάσκα αφού θεωρείται ασυγχώρητη αμαρτία να το κάνεις με μάσκα.   Στη συνέχεια, ο ιερέας κάλεσε τα παιδιά τα πράξουν το ίδιο.

Και, αλίμονο, τη κρίσιμη στιγμή, η λυκειάρχης υπέπεσε στο θανάσιμο αμάρτημα:  προέτρεψε τους μαθητές να μην κατεβάσουν τη μάρκα.  Ποιος είδε το θεό και δεν το φοβήθηκε Ο Αρχιμανδρίτης πέρασε από γενεές δεκατέσσερες, τον αναιδή και ασεβή λυκειάρχη:

 Χαρακτηριστική η αντίδραση του ιερωμένου απέναντι σε έναν παιδαγωγό των παιδιών μας ” Να κρατάω το σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας!, Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας!  Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε το σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάνετε επεισόδιο την ώρα του αγιασμού και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα.

 Είναι αναίδεια που με διακόψατε. Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα στα παιδιά μας φιλώντας το σταυρό, εσείς τι δίνετε;”. Συμπαρίσταμαι αμέριστα στον ήρωα λυκειάρχη για το απίστευτο μπούλινγκ που πρέπει να δέχθηκε ακόμα και από τους παρόντες πολιτικούς».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα