Τσόκλης για κορωνοϊό και ΜΕΘ: “Εγώ θα έσωζα τον γέροντα που έχει αξία και όχι το παιδί” (βίντεο)

29.11.2020 / 14:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γλπ 1

Αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του γνωστού εικαστικού Κώστα Τσόκλη για τον κορωνοϊό και την επιλογή που θα έκανε εκείνος αν ήταν να σώσει έναν ηλικιωμένο άνθρωπο ή ένα παιδί. 

Ο Κώστας Τσόκλης εμφανίστηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αrt Week». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κώστας Τσόκλης είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία.

Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ‘σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τον Πικάσο και την… κυρά Μαρία, διερωτώμενος: «Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17»;.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 30ο λεπτό:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα