Τσοχατζόπουλος: Τι λέει στην τρίτη διαθήκη του για Ανδρέα, πολιτικούς, επιχειρηματίες -Ποιους «καίει»

07.04.2023 / 17:50
akis-tsoxatzopoulos.jpg

Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της χήρας του, Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής, περιγράφει στο iefimerida.gr την συαισθηματική φόρτιση του πρώην υπουργού, όταν συνέταξε την τρίτη του διαθήκη λίγο πριν από το τέλος της ζωής του.

Έγραψε όπως λέει αυτό το κείμενο όχι μόνο για να ρυθμίσει τις κληρονομικές του υποθέσεις αλλά και για να προβεί σε ηχηρές αποκαλύψεις, τόσο για την οικογένεια του αλλά και για πολιτικά πρόσωπα που κρατούσαν στα χέρια του την τύχη του τόπου τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ο Τσοχατζόπουλος στην τρίτη διαθήκη καταγγέλλει συγκεκριμένα πρόσωπα
Οπως λέει ο κύριος Αλεξανδρής:

«Καταρχάς αυτή η τρίτη διαθήκη όχι απλώς ανατρέπει τις άλλες δύο αλλά ορίζεται μέσα σε αυτήν ότι ακυρώνονται οι δύο προηγούμενες. Βέβαια στην πραγματικότητα κομμάτια των δύο προηγούμενων διαθηκών ενσωματώνονται σε αυτή την τρίτη διαθήκη. Νομίζω ότι είναι η πιό σημαντική από τις τρεις διαθήκες, τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει μιά κατάθεση ψυχής, όσο και σε αυτά που περιγράφει – αναφέρει – καταγγέλει καθώς είναι η πρώτη φορά που μιλάει τόσο συγκεκριμένα για πρόσωπα και καταστάσεις».

Για να προσθέσει: «Εκφράζει μια βαθιά πίκρα τόσο σε προσωπικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο. Έχει αφιερώσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαθήκης, η οποία είναι κατάθεση ψυχής στο τέλος. Διαισθάνεται ότι το τέλος του δεν είναι μακριά και μιλάει για τα παντα σε πολύ ανθρώπινο επίπεδο. Κρύβει μέσα του πολύ μεγάλη θλίψη και πικρία. Μην ξεχνάμε ότι καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδικώς αυτός ο άνθρωπος κατέληξε ουσιαστικά ολομόναχος με μόνη συντροφιά την δεύτερη γυναίκα του και ένα παιδί. Από εκεί που ήταν μεγάλος και τρανός και παρ ολίγον πρωθυπουργός, έφτασε να πεθάνει ουσιαστικά αβοήθητος».

Τσοχατζόπουλος: Τα παιδιά μου από τον πρώτο γάμο να μην φέρουν το επώνυμό μου
“Σε ότι αφορά στα παιδιά του από τον πρώτο γάμο εξηγεί για ποιόν λόγο δεν θέλει να κληρονομήσουν κάτι. Και όταν λέμε κάτι ο Ακης Τσοχατζόπουλος στο τέλος της ζωής του δεν είχε περιουσιακά στοιχεία καθώς ήταν όλα δεσμευμένα από το ελληνικό δημόσιο. Αλλά αυτό που αποπνέει αυτή η διαθήκη είναι ότι δεν θέλει καν να χρησιμοποιούν το επώνυμο του. Τους καταγγέλλει για συγκεκριμένα πράγματα και εξηγεί για ποιόν λόγο πάντα δεν αξίζει να φέρουν το επώνυμο Τσοχατζόπουλος. Καταγγέλλει ότι δεν του στάθηκαν τις δύσκολες ώρες. Καταγγέλλει ότι τον εκμεταλλεύτηκαν μόνο και μόνο για να αποσπάσουν θέσεις, αξιωματα και γενικότερα χρηματικά οφέλη και από εκεί και πέρα δεν του συμπαραστάθηκαν καθόλου.”

Τσοχατζόπουλος: «Μην ντρέπεστε για μένα, θα δικαιωθούμε»
Σε ότι αφορά στη δεύτερη σύζυγο και το ανήλικο τέκνο του λέει σε κάποια χαρακτηριστικά κομμάτια ότι σε αυτούς χρωστάει τη ζωή του και μιλάει με πάρα πολύ τρυφερά λόγια τόσο για την σύζυγο του όσο και για το παιδί του και μάλιστα λέει χαρακτηριστικά: “Μην κλάψετε για εμένα. Μην ντρέπεστε για εμένα. Θα δικαιωθούμε στην πορεία.” Είναι ένα πολύ ανθρώπινο κομμάτι. Είναι πάρα πολύ ανθρώπινο κομμάτι στη συγκεκριμένη διαθήκη.

Τι λέει για Ανδρέα Παπανδρέου, πολιτικούς, επιχειρηματίες
«Είναι μια πολυσέλιδη διαθήκη. 25 σελίδες. Υπάρχουν πολλές και εκτενείς αναφορές τόσο σε συγκεκριμένους πολιτικούς – ηχηρά ονόματα της πολιτικής ζωής, όσο και σε συντρόφους του επιχειρηματίες, πάρα πολύ γνωστά πρόσωπα του δημόσιου βίου στα οποία καταλογίζει συγκεκριμένες ενέργειες και συμπεριφορές. Και για τον Ανδρέα Παπανδρέου που στην πραγματικότητα τον κατηγορεί ότι δεν γνώριζε τι γινόταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά αναφέρεται και σε άλλα ηχηρά ονόματα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα