Τσίτσικας για περιστατικά μέθης σε ανηλίκους στα κλαμπ της Πάτρας – “Κάνουμε ότι μπορούμε”

20.05.2024 / 20:23
ka 36

Υπάρχει θέμα με ορισμένα νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας που δίνουν αλκοόλ στους ανηλίκους, με αποτέλεσμα να βλέπει κανείς νεαρούς να μεταφέρονται σε κακή κατάσταση με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, χωρίς να γνωρίζουν που πατούν και πού βρίσκονται.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, μιλώντας στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη, παραδέχτηκε το όλο θέμα, τονίζοντας ότι η Αστυνομία και συγκεκριμένα η τοπική ΕΛ.ΑΣ. κάνει το καλύτερο που μπορεί για την αντιμετώπιση του όλου φαινομένου με βάση το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει, παρόλο που σύμφωνα με το νόμο την ευθύνη για το αν ένα κατάστημα εστίασης δίνει αλκοόλ σε ανηλίκους την έχει η Διεύθυνση Υγιεινής.

«Είναι ένα ζήτημα που ασφαλώς και απασχολεί την Αστυνομία, έχοντας φροντίσει για να ελέγχει αυτές τις καταστάσεις, όμως όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να έχουμε ένα περιπολικό σε κάθε είσοδο ενός καταστήματος από την ώρα που ανοίγει μέχρι την ώρα που κλείνει.

Η χρήση αλκοόλ στους ανηλίκους είναι ένα θέμα που ξεκινάει από την οικογένεια. Τα περιστατικά μέθης σε ανηλίκους δεν είναι πολλά, όμως, ακόμα και αυτά τα λίγα αποτυπώνουν ένα σοβαρό ζήτημα για μας, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποια από αυτά μπορεί να μετατραπούν και σε τροχαία δυστυχήματα, με οικογένειες να ντύνονται στα μαύρα, έχοντας χάσει τα παιδιά τους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα