Τσίπρας προς Μητσοτάκη για φωτιές – «Δεν έχετε καταλάβει τίποτα, ψεύτικη η συγγνώμη σας»

25.08.2021 / 12:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Συζήτηση στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού, για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου, στην Αθήνα, στις 25 Φεβρουαρίου, 2021

Προκλητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διαχείριση των πυρκαγιών, ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

«Με τη στάση του δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα» είπε ο κ. Τσίπρας. Σύμφωνα με τον ίδιο «προκαλεί θλίψη για μια τέτοια τραγωδία ο πρωθυπουργός να επιδιώκει τη συγκάλυψη και τη μετακύλιση των ευθυνών».


Όπως τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω την «ψεύτικη συγγνώμη» που είπε στον ελληνικό λαό τις ώρες των καταστροφικών πυρκαγιών.

Πρωτοφανής τραγωδία
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητη την καταστροφή που προκλήθηκε από τις φωτιές αναφερόμενος στα περισσότερα από 1,3 εκατ. στρέμματα που έγιναν στάχτη.

«Μια τραγωδία πρωτοφανής που ενδεχομένως να μην έχουμε αντιληφθεί τις συνέπειές της» είπε και κάλεσε τους πάντες «να δούμε τις ευθύνες και τους αίτιους. Χωρίς αυτό, το πολιτικό μας σύστημα θα προετοιμάζει την επόμενη τραγωδία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πυρκαγιά στο Μάτι και τη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνησή του, υποστηρίζοντας πως «εμείς με ευθύνη απέναντι στη χώρα αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη και επιχειρήσαμε να προτείνουμε λύσεις για την επόμενη ημέρα».

«Συστήσαμε την επιτροπή Γκολντάμερ. Τον Απρίλη του 2019 παρουσιάστηκε στη Βουλή και δρομολογήσαμε μια σειρά από παρεμβάσεις. Εσείς, όμως, τη θάψατε βαθιά στα συρτάρια σας» πρόσθεσε.

«Να αφήσετε την αλαζονεία»
Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήσει «την αλαζονεία». «Δεν έρχεστε εδώ ως κατήγορος, αλλά ως απολογούμενος για τις μεγαλύτερες καταστροφές των τελευταίων ετών» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Στο σημείο αυτό διερωτήθηκε «τι κάνατε εσείς κ. Μητσοτάκη. Τι κάνατε τις παρεμβάσεις τις εν εξελίξεις παρεμβάσεις στις οποίες είχαμε προχωρήσει; Σταματήσατε τις προλήψεις, ακυρώσατε τους δασικούς χάρτες, δεν εφαρμόσατε την κοινή απόφαση συνεργασίας στην πυρόσβεση».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα