Τσίπρας για συμφωνία Πρεσπών: «Σωστή πολιτική» Μητσοτάκη και όχι «κωλοτούμπα» 

17.06.2024 / 22:11
pa 14

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «σωστή πολιτική» και όχι «κωλοτούμπα» του Κυριάκου Μητσοτάκη το γεγονός πως δεν καταγγέλλει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «δικαιολογία» ότι σε αυτή τη φάση δεν ψηφίζει η κυβέρνηση τα τρία μνημόνια, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε τον κόστος της «επανεκλογής» του, αφήνοντας αιχμές ότι ο νυν πρωθυπουργός φοβάται την «εσωτερική αντιπολίτευση» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπογράμμισε, δε, ότι εκείνη την εποχή «ακούστηκαν ακρότητες» ότι «αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις», ωστόσο, σημείωσε ότι αυτή η συμφωνία ήταν ένα κοινό «όραμα» των δύο πολιτικών και μάλιστα χαρακτήρισε «σωστή πολιτική» και όχι «κωλοτούμπα» Κυριάκου Μητσοτάκη το γεγονός ότι «δεν προχωράει σε μια λογική αυτοκαταστροφική καταγγέλλοντας τη συμφωνία όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε συγκινημένος για τις «ιστορικές στιγμές» που μοιράστηκε με τον ομόλογό του από την Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ, ξεκινώντας τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα