Τσίπρας: Έχουν εργαλειοποιηθεί οι επιστήμονες – Είναι υποτιμητικό το ακαταδίωκτο

28.04.2021 / 9:50
tsipras-me-maska-kokkinos-toixos

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και σχολίασε τα επίκαιρα ζητήματα της πορείας της πανδημίας στη χώρα, το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού καθώς και την άρση των απαγορεύσεων μετακίνησης.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και το πώς εμφανίζεται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. «Το ακαταδίωκτο θεσπίζεται για να σωθούν τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές διαχείρισης της πανδημίας. Εσείς πιστεύετε ότι ο Τσιόδρας παίρνει αποφάσεις;», είπε χαρακτηριστικά». «Να αποφασίσουμε αν έχουμε ίδια αντίληψη της πραγματικότητας. Δεν έχουμε ακούσει εδώ και ένα χρόνο ότι κάτι πήγε λάθος».

Και συνέχισε «Μπήκαμε στο λοκνταουν με 1.000 νεκρούς και βγαίνουμε με 10.000. Οι επιστήμονες έπρεπε να πάρουν αποφάσεις χωρίς να έχουν τα απαραίτητα και σωστά στοιχεία για να το πράξουν».

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας ανέφερε ότι «πρέπει να καταργηθεί το sms, αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη μετά από τόσους μήνες να πρέπει να στέλνεις sms για να βγάλει κάποιος το σκύλο του βόλτα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΤΡΙΖΑ ανέφερε ότι «υπάρχει κάποια επιτροπή που να μπορεί να προβλέψει και να “υπογράψει” στην κυβέρνηση ότι σε 15 μέρες τα πράγματα θα είναι καλύτερα; Άρα μόνοι τους γνωμοδοτούν και αποφασίζουν». «Το πρόγραμμά μας και οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση. Η αίσθηση της ανεμελιάς που είχε το καλοκαίρι του 2020 τον ακολούθησε και στη συνέχεια», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και το μήνυμά του για τον εμβολιασμό προτρέποντας τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο καθώς «η πιθανότητα να κολλήσεις κορονοϊό είναι περισσότερες από τις τυχόν παρενέργειες του εμβολίου».

Τσίπρας: Έχουν εργαλειοποιηθεί οι επιστήμονες – Είναι υποτιμητικό το ακαταδίωκτο
Τσίπρας: Έχουν εργαλειοποιηθεί οι επιστήμονες – Είναι υποτιμητικό το ακαταδίωκτο 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα