Τσιγκρής: Zητάει την κατασκευή νέου δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στην Πάτρα

21.10.2021 / 15:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed (10)

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών – Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ζητάει την κατασκευή νέου δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στην Πάτρα. 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις μέσης έντασης που σημειώθηκαν σε περιοχές του πολεοδομικού ιστού της Πάτρας, δημιούργησαν πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές οδικές αρτηρίες της πόλης.  

Συγκεκριμένα, πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στους οδικούς άξονες των οδών «Ποσειδώνος» στην περιοχή του Ρίου, «Φιλίππου – Ολυμπιάδος» στην Ταραμπούρα και αρκετά σημεία της Ακτής Δυμαίων.  

Σύμφωνα με τις δημόσιες τοποθετήσεις των αρμοδίων -για την πολιτική προστασία- υπηρεσίων του δήμου Πατρέων, οι πλημμύρες δεν οφείλονται σε πλημμελή καθαρισμό των φρεατίων, αλλά στην ακαταλληλότητα του υπάρχοντος απαρχαιωμένου συστήματος απορροής ομβρίων υδάτων που λειτουργεί στον κεντρικό ιστό της πόλης. 

Ειδικότερα, το πρόβλημα του υπάρχοντος δικτύου είναι δομικό και κατασκευαστικό, αφού η μικρή διάμετρος των σωληνώσεων δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή διέλευση των υδάτων, με αποτέλεσμα τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα. 

Ωστόσο, η αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου και η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και κατάλληλου συστήματος απορροής ομβρίων υδάτων, υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι βρισκόμαστε μόλις στην εκκίνηση του φθινοπώρου, συνεπώς τους επόμενους μήνες αναμένονται αντίστοιχα ή ακόμη εντονότερα καιρικά φαινόμενα. 

Συνεπώς, κρίνεται αναγκαία η κρατική αρωγή για την άμεση κατασκευή του απαραίτητου δικτύου υποδομής”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Εσωτερικών – Υποδομών και Μεταφορών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την κατασκευή ενός νέου και κατάλληλου δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στην πόλη της Πάτρας και β) πότε αναμένονται οι σχετικές ενέργειες._

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα