Παρασκευή, 15.01.2021, 12:03 πμ

Τσελέντης: “Εγινε ένα μικρό ντόμινο με εκατοντάδες μετασεισμούς. Το κακό είναι ότι τα ρήγματα βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα κι αυτό προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους”

13.01.2021 / 9:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tselentis

Ο Ακης Τσελέντης μίλησε για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε τον κύριο κατά τα φαινόμενα σεισμό τα ξημερώματα στη Ναύπακτο και κράτησε σε αγωνία τους κατοίκους μέχρι το πρωί καθώς καταγράφηκαν εκατοντάδες μετασεισμοί, πολλοί εκ των οποίων έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν καθησυχαστικός, καθώς «το ίδιο είχε γίνει και πριν από 20 μέρες. Είναι πάρα πολλά τα ρήγματα στην περιοχή, αλλά δίνουν τέτοιους σεισμούς αυτών των μεγεθών. Εγινε ένα μικρό ντόμινο μετά με εκατοντάδες μετασεισμούς Το κακό είναι ότι τα ρήγματα βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα (Πάτρα, Ναύπακτο) κι αυτό προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους ειδικά τη νύχτα, που υπήρχε μεγάλη ανησυχία» τόνισε.

Ο κ. Τσελέντης πρόσθεσε πως: «Η μετασεισμική ακολουθία είναι ικανοποιητική. Τώρα που βλέπω μεγάλη πληθώρα μετασεισμών έχω ησυχάσει, αλλά δεν υπάρχει μετατόπιση των επικέντρων σε άλλες περιοχές. Δεν έχουμε μετατόπιση προς την περιοχή του ρήγματος του Αιγίου, των Αλκυονίδων, αλλά και ανατολικότερα, και δεν ανησυχούμε» κατέληξε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ