Τρία – συν δύο – πρόσωπα από τη Δυτική Ελλάδα στο νέο κυβερνητικό σχήμα

14.06.2024 / 13:21
ka 16

Τρία πρόσωπα από Δυτική Ελλάδα συμμετέχουν στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Ένα που έμεινε και δύο που έρχονται. Πιο συγκεκριμένα ο Ήλειος Ανδρέας Νικολακόπουλος παρέμεινε στη θέση του υφυπουργού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Νέα είσοδος στο κυβερνητικό σχήμα αποτελεί η παρουσία του Αχαιού βουλευτή Ιάσωνα Φωτήλα στη θέση του υφυπουργού στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσης στις νέες εισόδους θα πρέπει να προστεθεί και αυτή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη στη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας, στο πλευρό της Νίκης Κεραμέως.

Στο  «άρωμα» Δυτικής Ελλάδας στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ασφαλώς ο Παύλος Μαρινάκης και ο Θανάσης Κοντογιώργης, με καταγωγή από την Αχαΐα (χωρίς όμως να εκλέγονται από την δική μας περιφερειακή ενότητα) που παρέμειναν, σε θέσεις “κλειδιά” ως υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργό, με τον πρώτο μάλιστα να βρίσκεται στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αντίθετα, εκτός κυβέρνησης και από το υπουργείο Υποδομών έμεινε η μέχρι πρότινος  υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα