“Τρέμουν” στα Καλάβρυτα την “εκτόξευση” του πετρελαίου θέρμανσης

13.10.2021 / 20:50
ma 21

Αν στην Πάτρα έχει ακόμα ζέστη, στα Καλάβρυτα, η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, έχει οδηγήσει αρκετούς να ανοίξουν τις αντλίες. «Υπάρχει πράγματι ένας σοβαρός προβληματισμός για τις αυξήσεις που είναι να έρθουν στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Αν στην Πάτρα η τιμή εκκίνησης του φτάσει στο 1,10, στα Καλάβρυτα μπορεί να ξεπεράσει το 1,20, και να ανέβει ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα» τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς.

«Ως επαγγελματικός κλάδος έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση τη στήριξη πάνω σε αυτό το θέμα, όχι μόνο για τα Καλάβρυτα, αλλά για όλους τους χειμερινούς προορισμούς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εμπορικών καταστημάτων και των μαγαζιών εστίασης των Καλαβρύτων Ηλίας Ερμείδης μιλώντας στον «Ν» τονίζει: «Το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι ένα ακόμα βαρίδι για τις επιχειρήσεις της περιοχής που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα άλλα. Προσωπικά πιστεύω ότι η τιμή του εκκίνησης του στα Καλάβρυτα θα φτάσει το 1,25.

Οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές που ένα μαγαζί εστίασης δεν γίνεται να μην βάλει. Ήδη έρχεται κόσμος που θέλει να κάτσει μέσα αφού έξω κάνει κρύο. Ακρίβεια από την μία, μέτρα προστασίας από την άλλη, δεν ξέρω που θα μας οδηγήσουν».

Σημειώνουμε σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης, τα Καλάβρυτα είναι στις περιοχές που βρίσκονται στην Β’ κατηγορία, με τους δικαιούχους να παίρνουν έτσι μία παραπάνω βοήθεια που όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο αν αυτή θα μπορέσει να αντισταθμίσει τις αυξήσεις που έρχονται. 

(από την εφημερίδα “Νεολόγος”)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα