Τραγωδία στην Ινδία: 27 νεκροί και 50 αγνοούμενοι από κατολίσθηση

24.07.2023 / 7:42
india-landslide-2023-07-20.jpg

Τουλάχιστον 27 είναι οι νεκροί και άλλοι 50 εξακολουθούν να αγνοούνται στην Ινδία μετά τη γιγαντιαία κατολίσθηση που έπληξε αυτή την εβδομάδα στην πολιτεία Μαχαράστρα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Από την έναρξη της περιόδου των μουσώνων στην Ινδία, στις αρχές Ιουνίου, πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Την Πέμπτη, οι βροχές του μουσώνα προκάλεσαν κατολίσθηση σε χωριό στην περιοχή Ράιγκαντ, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Μουμπάι στην κεντροδυτική Ινδία.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει 27 πτώματα» και «από 50 ως 60 άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα στο έργο της διάσωσης στην τοποθεσία αυτή», τόνισε τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 16 νεκρούς.

Λιγοστές οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο Γιόγκες Μάσε, είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά βαριών μηχανημάτων έργου στην κοινότητα, καθώς ο πιο κοντινός δρόμος απέχει πέντε χιλιόμετρα. «Δεν μπορεί να φθάσει κανένας βαρύς εξοπλισμός στο σημείο, δεν έχουμε παρά μικρά μηχανήματα και οι περισσότερες εργασίες πρέπει να γίνουν χειρωνακτικά. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που δεν έχουν σταματήσει στην περιοχή κάνουν επίσης πολύ πιο δύσκολη την επιχείρηση» έρευνας και διάσωσης, τόνισε.

Ο Μάσε συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι είναι πλέον λιγοστές οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες την τέταρτη ημέρα της επιχείρησης έρευνας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οικογένειες σκοτώθηκαν.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι η κλιματική αλλαγή πολλαπλασιάζει τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα όχι μόνον στην Ινδία, αλλά σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα