Τραγωδία στα Τέμπη: Έδωσα εντολή για αλλαγή της τροχιάς αλλά το σύστημα δεν υπάκουσε, λέει ο σταθμάρχης της Λάρισας

01.03.2023 / 14:03
tempi-trena-foto-proi-5820664-1024x683

Ο σταθμάρχης της Hellenic Train στη Λάρισα συνελήφθη και ανακρίνεται αυτή την ώρα στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, όπου προσήχθη νωρίτερα για παροχή εξηγήσεων, παρουσία εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της εθνικής τραγωδίας από τη σύγκρουση των δύο τρένων έξω από τα Τέμπη.
Ο σταθμάρχης φέρεται ως υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο συλληφθείς τόνισε πως ο ίδιος έδωσε εντολή για αλλαγή πορείας, αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε. Αν και προς το παρόν τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα, οι απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις θα ρίξουν περισσότερο «φως». Οι κατηγορίες που φέρεται πως του απαγγέλθηκαν είναι αμέλεια για σωματικές βλάβες, ανθρωποκτονία και κίνδυνο ζωής.

Υπενθυμίζεται πως την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων στα Τέμπη, διεξάγεται παράλληλα δικαστική έρευνα για τα αίτια της φονικής σύγκρουσης των τρένων, με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Την έρευνα εποπτεύει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ενώ είχαν γίνει σε πρώτο χρόνο τέσσερις προσαγωγές στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο υπεύθυνος του σταθμού είναι ηλικίας περίπου 60 ετών, υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και πριν από έναν μήνα έγινε σταθμάρχης Λάρισας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα