Τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη: Περισσότεροι οι νεκροί από τους αγνοούμενους

03.03.2023 / 7:49
d37236be-fc5f-436b-ba7d-23a67ca8bd21

Οι μακάβριες διαδικασίες ταυτοποίησης των νεκρών γράφουν τον επίλογο του δράματος. Πριν το DNA «μιλήσει» και δώσει την απευκταία απάντηση στους συγγενείς των αγνοουμένων, οι διασώστες αναζητούν τα τελευταία ίχνη… θανάτου κάτω από τα υπολείμματα της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62.

Μέσα σε μόλις 24 ώρες, ο αριθμός των νεκρών εκτοξεύτηκε στους 57, την ώρα που στις Αρχές είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι 56 άνθρωποι. Οπως σημειώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, ενδέχεται επιβάτες του τρένου να μην έχουν δηλωθεί από οικείους, κάτι που δυσχεραίνει τις έρευνες. Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, 14 από τις σορούς παραδόθηκαν σε οικογένειες θυμάτων.

Όσον αφορά τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

«Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης. Για τη διαχείριση των συγγενών που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ενημερωθούν από τις Αρχές και να παραλάβουν τις σορούς των ανθρώπων τους, έχει μεταβεί στην περιοχή ειδικό κλιμάκιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών. Στα νοσοκομεία βρίσκονται 48 τραυματίες, εκ των οποίων έξι σε ΜΕΘ.

Έρευνες υπό βροχή

Τα διασωστικά κλιμάκια επιχείρησαν την Πέμπτη για δεύτερο 24ωρο, κάτω από αδιάκοπη βροχόπτωση, επικεντρώνοντας τις έρευνές τους στο συμπιεσμένο και σε σχήμα «Γ» βαγόνι – εστιατόριο του τρένου, όπως το περιέγραψε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Παράλληλα, ειδικά κλιμάκια συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία από το πεδίο, σε μια προσπάθεια να διασταυρωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα