Τούρτα σοκολατίνα με ξηρούς καρπούς

25.04.2021 / 15:58
TOURTA-SOKOLATINA-JOTIS-430x575

Υλικά
1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα
Για τη γέμιση
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα
400 ml γάλα
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
Σιρόπι Σοκολάτα
Για τη επικάλυψη
125 γρ. Κουβερτούρα 65% Κακάο
50 ml γάλα
1 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη


Διαδικασία
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τη μία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα και ραντίζουμε με Σιρόπι Σοκολάτα.

Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πραλίνα σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο και ανακατεύουμε μέσα τα 2/3 από τα αμύγδαλα. Κρατάμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα για τη διακόσμηση.

Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας επάνω στο ένα κομμάτι παντεσπάνι και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Ραντίζουμε με Σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Για την επικάλυψη: Ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα 65% Κακάο και τη βάζουμε σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα, μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και γλασάρουμε την επιφάνεια της τούρτας. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε εάν θέλουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα