Τούρτα Σεράνο

22.04.2021 / 18:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tourta-serano-jotis-mikri-new-419x575

Υλικά
2 φάκελοι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα
1 Βάση για τούρτες με γεύση Σοκολάτα
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
1000 ml γάλα
1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος
500 γρ. φράουλες
Κονιάκ
1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες
λίγη ζάχαρη άχνη


Διαδικασία
Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε χαρτί ψησίματος και στρώνουμε 1 Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα . Σε 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα βάζουμε 2 κ. σ. κονιάκ και σιροπιάζουμε τη βάση με το 1/3 της ποσότητας.

Ετοιμάζουμε τους 2 φακέλους Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα με τις οδηγίες στη συσκευασία, προσθέτουμε το βούτυρο και την Κουβερτούρα Γάλακτος λιωμένα, ανακατεύουμε και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας επάνω στη βάση.

Βάζουμε από πάνω τη δεύτερη βάση, σιροπιάζουμε, απλώνουμε κρέμα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την τρίτη βάση. Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλύκισμα (αν θέλουμε το βάζουμε και στην κατάψυξη).

Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με κονιάκ, να μείνουν για αρκετή ώρα. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες και πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τις φράουλες και τη ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα