Τούρκος υπουργός Ενέργειας για έρευνες υδρογονανθράκων: Δεν βρήκαμε τίποτα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά θα συνεχίσουμε

28.09.2021 / 12:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fatih_donmez_xr

«Άνθρακας» ο θησαυρός από τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ – Παρ΄ όλα αυτά θα συνεχιστούν οι προκλητικές έρευνες στην περιοχή

«Δεν βρήκαμε τίποτα, αλλά θα συνεχίσουμε» λέει για τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ χαρακτηρίζοντας προκλητικά τις συγκεκριμένες περιοχές «τουρκικής δικαιοδοσίας».

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, Ντονμέζ αναφέρθηκε και στα κοιτάσματα της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας πως «μπορούν να καλύψουν το 1/3 των ετήσιων εγχώριων αναγκών της Τουρκίας».

geotriseis-5

Ειδικά για την Ανατολική Μεσόγειο και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε συγκεκριμένα«Εκεί πέρα κάναμε οκτώ γεωτρήσεις επί 2-3 χρόνια και δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε κάτι απτό. Βρήκαμε κάποια σημάδια αλλά δεν ήταν οικονομικά. Οι σεισμικές μας μελέτες συνεχίζονται. Φυσικά με την ανακάλυψη στην Μαύρη Θάλασσα επικεντρωθήκαμε σε εκείνη την πλευρά λόγω της έντασης του επιχειρηματικού σχεδίου εκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελήσαμε την Μεσόγειο και δεν θα μπούμε ξανά εκεί. Εμείς θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στις δικές μας περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα