Τουρκικό ΥΠΕΞ: Oι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου υπονομεύουν τις διερευνητικές επαφές

18.01.2021 / 12:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
download

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου για το Ισλάμ – Αντίδραση απο το τουρκικό ΥΠΕΞ

Θύελλα αντιδράσεων και στην Τουρκία, έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου σχετικά με το Ισλάμ, με το τουρκικό ΥΠΕΞ μάλιστα να τοποθετείται επίσημα κάνοντας λόγο για υπονόμευση των διερευνητικών επαφών και της προσπάθειας που γίνεται για να τα βρουν οι δυο χώρες.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος σε εκπομπή είχε μιλήσει για την Επανάσταση του 1821 και τη συμβολή της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία, δηλώνοντας ότι: «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα και είναι οι άνθρωποι του πολέμου» συνεχίζοντας : «Είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ».

Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών.

To τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του:

Αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος σχετικά με τη θρησκεία μας.

Καταδικάζουμε έντονα τις παράλογες δηλώσεις σχετικά με τη θρησκεία μας, που ανέφερε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η μεγαλειώδης θρησκεία μας το Ισλάμ, είναι μία θρησκεία που έχει ως θεμέλια τη λογική της ανεκτικότητας και της συμπόνιας, που διασφαλίζουν τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Όταν στις παγκόσμιες συνθήκες πανδημίας που βιώνει όλος ο κόσμος, υπάρχει ανάγκη για προσπάθειες που αναπτύσσουν ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και ανεκτικότητας, είναι λυπηρό να απευθύνονται κατηγορίες στην ιερή μας θρησκεία.

Όταν οι θρησκευτικοί ηγέτες που πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη, σπέρνουν διχόνοια, αυτό συνιστά υπόδειγμα.

Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του αρχιεπισκόπου που εξωθούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, ταυτόχρονα δείχνουν το τρομακτικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η ισλαμοφοβία.

Ουσιαστικά αυτές οι κακοήθεις ιδέες είναι και οι αιτίες πίσω από την αύξηση του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Το γεγονός ότι η δήλωση αυτή έγινε σε μία περίοδο πού γίνονται οι προετοιμασίες για τις διερευνητικές συνομιλίες, είναι επίσης σημαντικό και αποτελεί ένα ατυχές βήμα που υπονομεύει τη διαδικασία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα