Τουρκική Ακτοφυλακή «Οι Έλληνες παραποιούν τα γεγονότα στο Φαρμακονήσι»

02.02.2023 / 9:44
a-188-815x432

Η τουρκική ακτοφυλακή αντιδρά στην κοινοποίηση των εικόνων με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου 2023, σε ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με το περιστατικό στο Φαρμακονήσι με γραπτή ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «παραποίηση των γεγονότων» από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν Τούρκους ψαράδες και τότε επενέβησαν οι τουρκικές Αρχές.

Μάλιστα, η τουρκική πλευρά αναφέρει πως το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής του, άνοιξε πυρ στον αέρα, ενώ και το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Συγκεκριμένα η τουρκική πλευρά αναφέρει:«Στις 05 Ιανουαρίου 2023, ενημερωθήκαμε ότι αλιευτικά σκάφη με τουρκική σημαία που ασκούν αλιευτικές δραστηριότητες στα ανοικτά του ακρωτηρίου Τεκαγάτς (Tekagac) της περιφέρειας Ντιντίμ (Didim) της επαρχίας Αϊδινίου (Ayd?n) παρανεοχλήθηεκαν από σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής στην περιοχή. Πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής απομακρύνθηκε από την περιοχή από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και οι αλιευτικές δραστηριότητες των τουρκικών αλιευτικών σκαφών εξασφαλίστηκαν.

Το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής άνοιξε πυρ στον αέρα κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης του σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής απάντησε με τον ίδιο τρόπο ανοίγοντας και εκείνο πυρ στον αέρα.

Την 01 Φεβρουαρίου 2023, ορισμένοι ελληνικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποίησαν εικόνες του ελληνικού σκάφους σαν να επρόκειτο για ένα νέο περιστατικό, όπου φαίνεται άνδρες να πυροβολούν στον αέρα, ενώ διαφεύγει κατόπιν καταδίωξης του σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού λιμενικού σώματος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα