Τουρκία: Ντελίριο μεγαλοϊδεατισμού από τον Ερντογάν – «Δεν μας χωράνε τα σύνορα μας»

16.06.2023 / 7:47
8b57a34a-81e8-477c-b630-905c9f7277b3

Δριμύτερος επέστρεψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη (15/06), με το όραμα για τη μεγάλη Τουρκία.

Όσο ο τουρκικός λαός στενάζει κάτω από τα τεράστια οικονομικά του προβλήματα και κοιτάζει πώς να φύγει από τη χώρα, για μία καλύτερη μέρα, ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, υποστηρίζοντας ότι ο τουρκικός πληθυσμός δε χωράει στη χώρα και φτάνει πολύ πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας. Και ότι όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Τουρκία γιατί είναι τόσο σπουδαία και σημαντική.

Από τη μία, ο λαός, δείχνει κατήφεια και απογοήτευση και, από την άλλη, ο Τούρκος πρόεδρος βλέπει μεγαλοϊδεατισμούς και Μεγάλες Τουρκίες. Αυτή την υπερφίαλη αντίληψη, που έχει ο Τούρκος πρόεδρος για τη χώρα του, συνεχίζει να τη διατυμπανίζει ακόμη και μετά τις εκλογές, και την ώρα που η Δύση προσδοκά, σε ένα μήνα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, να δει έναν καινούριο Ερντογάν. Μέχρι στιγμής, όμως, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει δείξει κανένα σημάδι παραχωρήσεων και διαλλακτικότητας. Τουναντίον, οι συγκρούσεις με χώρες της Δύσης καλά κρατούν.

Το διάβημα στον Ελβετό πρέσβη
Χθες ήταν η σειρά της Ελβετίας και του πρέσβη της να κληθεί στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να δεχθεί παράπονα και νουθεσίες από την Άγκυρα. Ο λόγος, ήταν μια φεμινιστική διαδήλωση στη Ζυρίχη, κατά την οποία κάηκε ένα ομοίωμα του προέδρου Ερντογάν. Η Άγκυρα χαρακτήρισε το περιστατικό «απαράδεκτο» και ζήτησε από τον Ελβετό πρέσβη, να λάβει η χώρα του τα μέτρα της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα