Παρασκευή, 28.01.2022, 3:24 πμ

Τουρκία: Η ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον αστυνομικό που συνελήφθη με την σύντροφό του

07.12.2021 / 7:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
astynomikosTourkia20

Με δελτίο τύπου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε από την πλευρά του για την απελευθέρωση του 41χρονου αστυνομικού που συνελήφθη στην Τουρκία και αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος αστυνομικός είχε πάει από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με τη σύντροφο του.

Χτες Δευτέρα έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι, και ισχυρίζονται από την τουρκική πλευρά ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ μαζί του συνέλαβαν και την γυναίκα που ήταν μαζί του, η οποία είναι από τις Φέρες.

Τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Όπως είχε γίνει γνωστό και όπως αναφέρει και το υπουργείο, οι Τούρκοι έλεγξαν τα κινητά τους και τους άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται ότι ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός ενώ στην περιοχή μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

powered by Rubicon Project
Δείτε το δελτίο τύπου
«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ.

Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης. Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα