Τουρκία: Εγκρίθηκε η έκτακτη χρήση του εμβολίου Sputnik V

30.04.2021 / 22:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 94

Η αρμόδια ιατρική υπηρεσία στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την έκτακτη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτσά, δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνία για τη χορήγηση 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V.

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση για την έγκριση επείγουσας χρήσης του εμβολίου Sputnik V και συνήψαμε μια συμφωνία για την προμήθειά του. Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για την παραλαβή 50 εκατομμυρίων δόσεων εντός έξι μηνών», δήλωσε συγκεκριμένα ο Κοτσά.

Η Τουρκία μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί το κινεζικό εμβόλιο που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech Ltd, και το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Έχει πραγματοποιήσει 22 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Την παρασκευή του ρωσικού εμβολίου ανακοίνωσε τουρκική φαρμακοβιομηχανία

Η τουρκική φαρμακευτική εταιρεία Viscoran Ilac ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως θα παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid-19 στα εργοστάσιά της.

Η παραγωγή του εμβολίου θα αρχίσει τους επόμενους μήνες, ανέφερε σήμερα η εταιρεία σε κοινή ανακοίνωση με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα την επιβολή ολικού lockdown σε όλη τη χώρα έως τις 17 Μαΐου. Στα μέτρα περιλαμβάνονται το κλείσιμο σχολικών αιθουσών και ο περιορισμός στις υπεραστικές μετακινήσεις, με στόχο τη μείωση κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην Τουρκία κορυφώθηκε στις 16 Απριλίου, φτάνοντας στις 63.000, προτού μειωθεί απότομα σε κάτω από 39.000 την Κυριακή, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων παρέμεινε πάνω από 300 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα