Τουρισμός: Συνεχίζεται το ελληνικό καλοκαίρι – «Πρωταθλήτριες» Κως και Ρόδος

24.10.2022 / 13:23
ploio-ploia-metakiniseis-metra-nisia-touristes-tourismos-toyristes-toyrismos-diakopes-kalokairi-09-07-2021

Κλείσιμο αντάξιο της φετινής τουριστικής χρονιάς στο Νότιο Αιγαίο, επιφυλάσσει ο Οκτώβριος. Ο τουρισμός ήταν το μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε και με το παραπάνω, ειδικά σε δύο νησιά μας.
Αυξημένος κατά 13,4% είναι μέχρι στιγμής στη Ρόδο, σε σχέση με τον αντίστοιχο Οκτώβριο του 2021, ενώ κατά 19% είναι στην Κω.

Τα έξι εκατομμύρια προσεγγίζουν οι επισκέπτες από την έναρξη της σεζόν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Τα πεντάστερα ξενοδοχεία της Ρόδου είχαν μια πληρότητα που αγγίζει το 100% και τα τετράστερα το 90%.
«Ο Οκτώβρης είναι ένας εκπληκτικός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό» επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας. Πρόσθεσε ότι ήδη οι πληρότητες στο Πήλιο, στη Μάνη, στα Τρίκαλα Κορινθίας και στην Αράχωβα ξεπερνούν το 90%, 95% στη Βυτίνα και στη Δημητσάνα, πολύ υψηλές πληρότητες στην Ήπειρο (Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Αρίστη κ.α.), ενώ υπάρχουν και προορισμοί που πλέον πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς κατάλυμα, όπως η ορεινή Ναυπακτία, όπου οι πληρότητες αγγίζουν το 100%.
«Ταυτόχρονα, στους “brandαρισμένους” προορισμούς Ρόδο, Κρήτη, στα μεγάλα νησιά μας, αλλά τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς- και φυσικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη- εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλες πληρότητες από Αμερικάνους, από Γάλλους… τα αεροπλάνα πάνε και έρχονται» είπε ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο εξακολουθεί να ενισχύεται η εθνική οικονομία και η μέση ελληνική οικογένεια από τον τουρισμό σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα