Παρασκευή, 20.05.2022, 11:34 πμ

Τουρισμός Καλαβρύτων – Με έναν “κούκο” δεν βγαίνει ο χειμώνας

27.01.2022 / 21:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 14

Κίνηση μόνο τα Σαββατοκύριακα, με τις καθημερινές να είναι αρκετά πεσμένα τα πράγματα.

Αυτό υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι των Καλαβρύτων που βλέπουν την πληρότητα των ξενοδοχείων τους να μην ξεπερνάει το 40% τις καθημερινές και ενώ είμαστε σε μία περίοδο που στα χρόνια πριν από την πανδημία είχαν η πληρότητα στα καταλύματα της περιοχής έφτανε σε καθημερινή βάση το 90%.

Πλέον αυτό δεν ισχύει, κάτι που ανησυχεί τους επαγγελματίες γνωρίζοντας ότι η σεζόν για τα Καλάβρυτα κρατάει τρεις με τέσσερις μήνες και ότι οι λογαριασμοί εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης έχουν φτάσει στο… Θεό.

Το μεγάλο αβαντάζ τους βέβαια είναι το Χιονοδρομικό που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ προσέλευσης τα τελευταία Σαββατοκύριακο, όμως το μεγαλύτερο μέρους του κόσμου φεύγει και δεν μένει για να διανυκτερεύσει στην πόλη, όπως γινόταν παλιότερα.

Στο μεταξύ στο Χιονοδρομικό δίνουν μάχη για να προλάβουν να ανοίξουν όλες τις πίστες μέχρι το Σαββατοκύριακο, ελπίζοντας ότι ο καιρός θα είναι καλός και βοηθήσει τους επισκέπτες να προσέλθουν. Όμως ένας κούκος και αυτός τα Σαββατοκύριακα δεν φέρνει την άνοιξη για τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων.  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα