Τούντας – κορονοϊός: “Είμαστε ακόμα στην ανηφόρα, μείωση μετά τις 15 Μαρτίου”

05.03.2021 / 21:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 32

Την ανηφόρα του κορονοϊού εξακολουθεί να ανεβαίνει η χώρα μας την ώρα που για άλλη μια μέρα τα κρούσματα ήταν στα… ύψη.

«Είμαστε δυστυχώς ακόμα στην ανηφόρα», ήταν το πρώτο σχόλιο του καθηγητή Γιάνννη Τούντα αναφορικά στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο

«Ελπίζαμε ότι θα κατηφορήσουμε τον Μάρτιο αλλά αυτό δεν είναι ακόμα ορατό. Ελπίζω αυτό να αρχίσει να συμβαίνει μετά τις 15 Μαρτίου. 

Είναι γεγονός ότι δεν είχαμε προβλέψει αυτή την αυξημένη μεταδοτικότητα κυρίως του βρετανικού στελέχους που φτάνει μέχρι και 70% παραπάνω η οποία έχει τροφοδοτηθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό την έξαρση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Μίλησα για απαρχή κάποιας βελτίωσης η οποία στην αρχή θα είναι μικρή και γι’ αυτό και δεν νομίζω ότι πρέπει να σηματοδοτήσει κάποια χαλάρωση των μέτρων, διότι αυτό συνέβη και το Γενάρη χαλαρώσαμε γρήγορα τα μέτρα μετά τις γιορτές και την πληρώσαμε», διευκρίνισε ενώ ερωτηθείς για πότε θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων σημείωσε: «Πάμε για τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου»

«Ούτε όπως πέρυσι, ούτε κανονικά, κάτι ενδιάμεσο», σημείωσε σχετικά με το φετινό Πάσχα. «Θα είμαστε σε θέση να μετακινηθούμε αλλά με περιορισμούς. Κάποια μέτρα έχουμε αλλά σαφώς θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι», τόνισε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα