Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας»

11.01.2023 / 7:35
1-48

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, που ξεπερνώντας τη λογική των “λύσεων από τα πάνω” παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Αγγελική Τσώλου, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και την Κατερίνα Σίμου, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Αχαΐας, επισκέφθηκε τους σπουδαστές του ΔΗΠΕΘΕ, όπου εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος και του βουλευτή, Νίκου Καραθανασόπουλου, στον αγώνα τους. Στη συνάντηση σημειώθηκε η ανάγκη οι σπουδές και το επάγγελμά τους να πατά στις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες, κάτι που είναι εφικτό σήμερα.

Είναι φανερό πως όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) επιδιώκουν να διαιωνίσουν την εμπορευματοποίηση της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, υποβάθμισαν διαχρονικά τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο δημόσιο σχολείο και ταυτόχρονα, μέσα από την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών, ικανοποιούν τα συμφέροντα όσων εκμεταλλεύονται την εργασία τους για φτηνή εργατική δύναμη χωρίς δικαιώματα.

Απαιτούμε:

· Να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα δικαιώματα των καλλιτεχνών

· Άμεση συγκρότηση αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών, δημόσιων και δωρεάν

Η Καλλιτεχνική Εκπαίδευση είναι λειτουργία κοινωνική, όχι επιχείρηση ανταγωνιστική!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα