TOM ΚΡΟΥΖ :Ο Βιονικός άνθρωπος

22.05.2022 / 17:30
Tom-Cruise-insists-on-doing-his-own-Mission-impossible-stunts

Κοντά στα 60. Με μια καριέρα και έναν βίο που θα χρειάζονταν πέντε ζωές για να τα φλεξάρει οποιοσδήποτε άλλος. Με βραβεύσεις στο Φεστιβάλ Καννών και με το σίκουελ του “Top Gun” να αποσπά διθυραμβικές κριτικές. Άλλα πάνω απ΄όλα την διαρκή έκρηξη αδρεναλίνης σε όλα τα πλατό και όλους τους πιθανούς και απίθανους χώρους που πραγματοποιεί γυρίσματα για τις ταινίες του .Οι κασκάντες και η προθυμία του για να γυρνά επικίνδυνες σκηνές  σε προβληματίζουν για το αν έχει βάλει στοίχημα με έναν καλό άγγελο ή τον διάβολο της ματαιοδοξίας. Ο εαυτός του έχει την απάντηση.

Από τη έδαφος στον αέρα για πλάκα

  Για τις ανάγκες του νέου Mission Impossible, της 7ης ταινίας που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2022, ο Τομ Κρουζ έκανε ξανά το…impossible.

Σε μια σκηνή που προβλήθηκε στο CinemaCon στο Λας Βέγκας και άφησε τους θεατές με κομμένη την ανάσα, ο Κρουζ είναι πάνω σε μια μηχανή και την οδηγεί πάνω σε μια ράμπα, καθώς αυτή πέφτει από ένα βουνό, με βαρέλια να πέφτουν γύρω του. Κάποια στιγμή, καθώς είναι με τη μηχανή στον αέρα, την αφήνει, πετιέται και ανοίγει το αλεξίπτωτο του για να πέσει στο έδαφος.

Το εντυπωσιακό είναι πως για να το καταφέρει αυτό ο Κρουζ, χρειάστηκαν 6 λήψεις της σκηνής, ενώ για ένα χρόνο προετοιμαζόταν ώστε η σκηνή να βγει άρτια. Περίπου 13.000 άλματα με μηχανή επιχείρησε σε αυτό το διάστημα και κάπου στις 500 ελεύθερες πτώσεις. Είναι αριθμοί αδιανόητοι για να επιτευχθούν σε ένα χρόνο από έναν σχεδόν 60άρη άντρα, όσο καλή φυσική κατάσταση κι αν έχει, ενώ είναι και τρομερά μεγάλο το κόστος.

Κάνοντας τζόκινγκ στο Burj Khalifa

Στο Ghost Protocol ο Τομ Κρουζ δούλεψε περίπου 200 ώρες μαζί με το συνεργείο της ταινίας, ώστε να καταφέρουν να συγχρονιστούν και να γίνει η λήψη της σκηνής που θα περιγράψουμε. Ο Κρουζ σκαρφαλώνει στο ψηλότερο κτήριο του κόσμου, το Burj Khalifa, που έχει ύψος 820 μέτρα. Ο ηθοποιός καλείται να φτάσει ως τα 580 δεμένος με σχοινί και με ειδικά αυτοκόλλητα στα γόνατα.

Το σχοινί του κόβει σχεδόν την κυκλοφορία του αίματος. Σε 26 ορόφους, τα τζάμια είναι σπασμένα για να μπορεί να γίνει σωστά η σκηνή.  Κάποια στιγμή ο Κρουζ κάνει άλμα 4 ορόφων και περπατάει πάνω στα παράθυρα οριζόντια, κάνοντας αυστραλιανό ραπέλ. Το ελικόπτερο και η I-Max κάμερα είχαν πολύ λίγο χρονικό περιθώριο για να κινηθούν, οπότε όλοι έπρεπε να είναι σε θέση επιφυλακής.

Το άλμα σε βράχο στη Γιούτα

Αν πρέπει να πούμε ένα stunt ως το πιο δύσκολο κι αυτό που μας έκανε να κρατιόμαστε από τη θέση μας, ιδίως αφού μάθαμε πώς γυρίστηκε η σκηνή κι ότι δεν υπήρχε green screen ή οπτικά εφέ, τότε είναι αυτό στο Mission Impossible 2.

Ο Τομ Κρουζ σκαρφαλώνει σε ένα βράχο περίπου 700 μέτρων στη Γιούτα και δεν έχει τίποτα πάνω του, εκτός από ένα σχοινί ασφαλείας. Στην πορεία μάλιστα της σκηνής, κάνει άλμα 7-8 μέτρων από μια εξοχή βράχου σε άλλη και γλιστράει, γδέρνοντας τα χέρια και τα γόνατα του.

Πόσο κρατάς την αναπνοή σου;

Για το Rogue Nation, ο Τομ Κρουζ ίσως και να έφτασε πιο κοντά από ποτέ στον θάνατο. Σε μια σκηνή έπρεπε να πηδήξει από τα 35 μέτρα σε μια δεξαμενή γεμάτη νερό με ύψος 7-8 μέτρα. Μέσα στη δεξαμενή ο Κρουζ κολυμπάει για να βρει την πίσω μεριά ενός θησαυροφυλάκιου, ώστε να το ανοίξει και να μπει μέσα.

Κάποιος θα πίστευε ότι η σκηνή γυρίζοταν για 25-30 δευτερόλεπτα, έπεφτε cut και μετά γυριζόταν η συνέχεια. Άλλωστε, οι ηθοποιοί σε σκηνές κάτω από το νερό, δεν κάθονται παραπάνω από 10-15 δευτερόλεπτα και μετά αναλαμβάνουν οι stunts. Όχι στον Τομ Κρουζ.

Ο ηθοποιός κολυμπούσε για σχεδόν 6 λεπτά, σε ένα stunt που απαίτησε για τα προηγούμενα δύο χρόνια της ζωής του να κάνει ασκήσεις αναπνοής, ώστε να ρίξει τον καρδιακό του ρυθμό και να χαμηλώσει το οξυγόνο που χρειάζεται. Το ακόμα πιο δύσκολο, ήταν πως ο Κρουζ δεν ήταν σταθερός μες στο νερό, δεν κουνούσε απλώς χέρια και πόδια. Έπρεπε να κολυμπάει.

Η σκηνή αυτή χρειάστηκε 10 ημέρες γυρισμάτων και καθώς γυριζόταν απανωτά, ο Κρουζ δεν είχε καθόλου ευκαιρίες να βγει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει.

Mε στοιχεία από την USA TODAY

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα