Παιχνίδι εντυπώσεων από το υπουργείο – Αντίθετοι οι γιατροί της Πάτρας στην επιστράτευση, έτοιμοι όμως για να βοηθήσουν – Τι έχουν ζητήσει

22.03.2021 / 20:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 12

Κάθετα αντίθετους βρίσκει την επιστράτευση που αποφάσισε η κυβέρνηση στους ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία της Αττικής, τόσο τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο, όσο και τον ιατρικό σύλλογο της Πάτρας.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας  μιλώντας  για το θέμα της επιστράτευσης των 206 ιδιωτών γιατρών ανέφερε τα εξής:  «Είναι για εμάς μια θλιβερή απόφαση που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους», εξηγώντας  το σκεπτικό της: «Αυτοί οι γιατροί που επιστρατεύουν τώρα θα μπορούσαν να έχουν βρεθεί από τις εφεδρείες. 260 γιατροί του ΕΣΥ περνάνε τώρα από τη διαδικασία της κρίσης.

Γιατί δεν αξιοποιούν αυτούς; Αυτοί οι άνθρωποι αναμένουν ανακοίνωση πρόσληψης. Αυτοί που επιστρατεύονται ασχολούνται με περιστατικά covid και non covid στην κοινότητα, σε επισκέψεις στα σπίτια, σε κάθε γειτονιά.

Ποιος θα πάρει την ευθύνη για τον πληθυσμό που μένει πίσω χωρίς κάλυψη; Ούτε και το θέμα της αστικής ευθύνης είναι ακόμα λυμένο. Είναι πρωτόγνωρη η απόφαση της επίταξης του ιδιωτικού τομέα».

Όπως υποστηρίζει η κ. Μαστοράκου αν η κυβέρνηση ήθελε να ενισχύσει πραγματικά τα νοσοκομεία θα προχωρούσε στην αξιοποίηση των εφεδρειών, προσλαμβάνοντας τους γιατρούς αυτούς που προέρχονται από διάφορες ειδικότητες και περιμένουν να προσληφθούν.

Ακόμα όμως και στο κάλεσμα των ιδιωτών για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων το υπουργείο Υγείας απέφυγε να υλοποιήσει βασικά αιτήματα του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου ουσιώδης σημασίας που του έχει ζητήσει εδώ και πάνω από δύο μήνες.

Το ευέλικτο ωράριο, τη διαμόρφωση ενός νομικού πλαισίου, την υπογραφή σύμβασης και την επίλυση του ζητήματος της αστικής ευθύνης. «Θέλουμε να προσφέρουμε και έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε.

Αυτό το έχουμε δείξει σε όλους με την προσφορά μας στη κοινωνία και τους ασθενείς μας. Όμως στα νοσοκομεία δεν μπορούμε να μπούμε έτσι στη μάχη. Χρειάζονται αυτές οι βασικές προϋποθέσεις» τόνισε. 

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου η επιβεβαίωση ότι τα αιτήματα του ιατρικού συλλόγου είναι ουσιώδη και χωρίς αυτά δεν μπορεί να βοηθήσουν οι ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία, έρχεται και από τον χώρο της πολιτικής.

«Βουλευτές γιατροί που θέλησαν να βοηθήσουν και να μπουν στη μάχη των νοσοκομείων δεν το κατόρθωσαν εξαιτίας αυτού του πλαισίου που υπάρχει και δεν απασφαλίζει το υπουργείο, παρόλο που γνωρίζει καλά το θέμα».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιστράτευση δεν ισχύει μέχρι ώρας για τα νοσοκομεία της Πάτρας και για τα μέλη του ιατρικού συλλόγου Πατρών. Δεν υπάρχει αντίστοιχο έγγραφο ούτε από το υπουργείο, ούτε από την 6Η ΥΠΕ.

Όμως σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο,  ο ιατρικός σύλλογος και τα μέλη του, είναι έτοιμα για να κάνουν το χρέος τους, παρά την διαφωνία τους με αυτή την τακτική που ακολουθεί το υπουργείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα