“Το υπαίθριο θέατρο με τους χιλιάδες θεατές που λείπει από την Πάτρα μπορεί να γίνει στον πρώην σκουπιδότοπο”

29.06.2022 / 22:49
fa 4

O ιδανικός χώρος για την δημιουργία ενός υπαίθριου δημοτικού θεάτρου που να δώσει πραγματικές πολιτιστικές διαστάσεις σε ένα διεθνές φεστιβάλ σαν αυτό της Πάτρας, είναι ο πρώην σκουπιδόπος του Ριγανόκαμπου.

Εκεί που βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά ο οποίος έχει κάνει τη ζωή των κατοίκων της ανατολικής Πάτρας αρκετά δύσκολη και έχει συμβάλει στην υποβάθμιση της όλης περιοχής.

Όμως η δημιουργία ενός υπαίθριου δημοτικού θεάτρου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής και μέλη των συλλόγων της επιτροπής αγώνα που υπάρχει για το ζήτημα της διαμόρφωσης του ανατολικού πάρκου της Πάτρας, θα αναδείκνυε πολιτιστικά όχι μόνο το ανατολικό διαμέρισμα, αλλά όλη την πόλη.

Το θέατρο αυτό χωρητικότητας 5.000 ή και παραπάνω θεατών θα κάλυπτε το διαχρονικό κενό που υπάρχει στην Πάτρα για έναν μεγάλο χώρο που να είναι σε θέση να ελκύει μεγάλες εγχώριες και διεθνείς παραγωγές που για να έρθουν είναι ανάγκη να γνωρίζουν ότι ο χώρος που θα τους φιλοξενήσει θα μπορεί να τους δώσει τη δυνατότητα για να βγάλουν τα έξοδα τους.

Χώρος που ουσιαστικά, ακόμα και με το Ρωμαϊκό Ωδείο ανοικτό δεν υπάρχει στην Πάτρα. Επιπλέον ένα τέτοιο θέατρο θα έδινε έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα στην διεκδίκηση της πόλης για την παραχώρηση του χώρου και τη διαμόρφωση του Ανατολικού Πάρκου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους, υπάρχει ξεχασμένο σχέδιο για ένα τέτοιο θέατρο από τα χρόνια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, σε έναν χώρο που έχει μοναδική ακουστική και μια υπέροχη θέα με φόντο το ηλιοβασίλεμα και τον Πατραϊκό. Για αυτό και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής καλούν τους φορείς της πόλης να ενεργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα