Το τρένο ξεκινά – Έναρξη των δρομολογίων Πάτρα – Κάτω Αχαΐα

15.05.2021 / 13:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
EHGritaly_120304-06_(Athens_suburban_train)

Ευχάριστα είναι τα νέα για τα δρομολόγια του Προαστιακού από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, τα οποία ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Μαΐου.

Ο ΟΣΕ ολοκλήρωσε γρήγορα όλες τις απαραίτητες εργασίες κατά μήκος της γραμμής και αναμένονταν νέα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που διαχειρίζεται τα δρομολόγια.

Πλέον, τα δρομολόγια θα είναι 24 συνολικά. Πιο αναλυτικά, 6 από Πάτρα προς Κ. Αχαΐα, ανά δύο ώρες και το αντίστροφο. Επίσης, 12 από και προς Καμίνια, ανά μία ώρα. Στο σύνολο 24 δρομολόγια προς τα Δυτικά.

Ο προαστιακός είναι ένα μέσο οικονομικό, γρήγορο και άνετο, κάτι που φάνηκε από τις επιλογές των πολιτών στο τμήμα Άγιος Βασίλειος-Πάτρα. Ήταν το πιο δημοφιλές μέσο μετακίνησης. Το ίδιο επιχειρείται να γίνει και στο κομμάτι προς Κάτω Αχαΐα και πολύ περισσότερο τώρα που θα επιλέγεται από τους πολίτες για αποδράσεις στις παραλίες.

Επιπροσθέτως, εξετάζεται από τον ΟΣΕ η επέκταση περίπου 700 μέτρα στη Δυτική Αχαΐα, ώστε οι επιβάτες να αποβιβάζονται πολύ πιο κοντά στο κέντρο της πόλης από τη μία και στην παραλία από την άλλη.

Σημαντική είναι η συμβολή, για αποτελεσματικό διάλογο με φορείς και κοινωνία στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε επίπεδο έργων και καθημερινότητας, του αναπληρωτή διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, Θανάση Κοτταρά και του μέλους του Δ.Σ. του Οργανισμού, Μάκη Κατσιγιάννη.

(από εφημερίδα «Νεολόγος»).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα