Το Tour De France στη Γη της Φωτιάς – Εκατοντάδες συμμετοχές, σε έναν θρυλικό ποδηλατικό αγώνα

30.03.2023 / 11:04
3 ΕΤΑΠ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΙΤΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΔΙΕΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)

Ένα μεγάλο ποδηλατικό event λαμβάνει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στις 1 και 2 Απριλίου, στη Γη της Φωτιάς στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο λόγος για τον ποδηλατικό γύρο του Tour de France που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μία από τις βασικές αιτίες για αυτό είναι το κύρος της Αρχαίας Ολυμπίας και οι συντονισμένες προσπάθειες που έκανε εδώ και μήνες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος μίλησε στην Δήμητρα Μπαλαφούτη και στον Max Fm για αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που έρχεται στη χώρα μας και πραγματοποιείται για πρώτα φορά στη Δυτική Ελλάδα.

«Είναι το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός στον κόσμο και μια από τις τρεις πιο δημοφιλής αθλητικές εκδηλώσεις, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Σίγουρα στο γεγονός ότι καταφέραμε να φέρουμε μια τόσο μεγάλη αθλητική εκδήλωση στην περιοχή μας, ρόλο έπαιξε η Αρχαία Ολυμπία αφού αποτελεί ένα δέλεαρ για τους ποδηλάτες, αλλά και γενικότερα για τον αθλητικό κόσμο στο να έρθουν να αγωνιστούν σε έναν αγώνα που γίνεται στη γη που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες» τόνισε.

Οι συμμετοχές στους αγώνες που θα γίνουν στις 1 και 2 Απριλίου είναι εκατοντάδες, ενώ οι εγγραφές έχουν λήξει. Στις 1 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι δύο αγώνες, Race αυτός των 150 χιλιομέτρων και αυτός των 75 χιλιομέτρων, στους οποίους οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 600, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνουν οι απονομές στους νικητές.

Στις 2 Απριλίου θα γίνουν οι αγώνες Family Race και Kids Race με επίσης δεκάδες συμμετοχές. Κι στους τέσσερις βασικούς αγώνες η έναρξη και ο τερματισμός των ποδηλατών θα είναι από την Αρχαία Ολυμπία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τις συμμετοχές στους αγώνες το Tour De France στη γη της Αρχαίας Ολυμπίας θα φέρει και δεκάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, τονώνοντας την τουριστική κίνηση και την επισκεψιμότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τις εκτιμήσεις και τους υπολογισμούς το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στην τοπική αγορά μέσα από αυτή την εκδήλωση θα φτάσει το 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, κατά τη διάρκεια του διημέρου του Tour De France θα πραγματοποιηθούν και αρκετές παράλληλες δράσεις – εκδηλώσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, όπως η μουσειακή έκθεση που θα στηθεί με σπάνια και πολύτιμα εκθέματα από όλα αυτά τα χρόνια της εκδήλωσης του θρυλικού ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα