Το Top-5 ατάκες που ακούν οι αστυνομικοί όταν βάζουν πρόστιμα για απαγόρευση μετακίνησης

19.01.2021 / 13:26
download (7)

Μπορεί η πλειονότητα των πολιτών να τηρεί τα μέτρα έναντι του κορονοϊού, όπως τις μετακινήσεις με χρήση βεβαίωσης ή SMS στο 13033 ωστόσο κάποιοι σκαρφίζονται τις πιο απίθανες δικαιολογίες για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς ελέγχους.

Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού δεν εφαρμόζονται «αναίμακτα» από όλους, καθώς ουκ ολίγες παραβάσεις έχει βεβαιώσει κατά τη διάρκεια του lockdown η αστυνομία. Τα πρόστιμα πέφτουν… βροχή, ακόμα και τώρα στο δεύτερο lockdown, τόσο για μη χρήση μάσκας όσο και για άσκοπες μετακινήσεις οι οποίες δεν γίνονται με την αποστολή SMS στο 13033 ή τη συμπλήρωση της βεβαίωσης μετακίνησης.

Εκτός από αυτούς που μπορεί να υψώσουν τον τόνο τους στους αστυνομικούς, ορισμένοι καταφεύγουν σε διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγουν το πρόστιμο των 300 ευρώ, δικαιολογίες που όσο ευφάνταστες κι αν είναι, δεν πιάνουν τόπο.

Το «Top-5» των δικαιολογιών

Το γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ομαδοποίησε τις πιο συχνές δικαιολογίες που προβάλλουν οι πολίτες και το Sputnik σάς παρουσιάζει σήμερα το «Top-5» των δικαιολογιών που ξεστομίζονται… αυθόρμητα από τους παραβάτες της απαγόρευσης μετακίνησης: 

  1. «Το ξέχασα» (σ.σ. δηλαδή να στείλω SMS)
  2. «Βγήκα βιαστικά να βρω φαρμακείο και δεν το θυμήθηκα»
  3. «Δεν ήξερα ότι έπρεπε να στείλω μήνυμα»
  4. «Είμαι αγράμματος/η»
  5. «Δεν έχω μονάδες στο κινητό για να στείλω μήνυμα» (σ.σ. η αποστολή μηνύματος στο 13033 είναι δωρεάν, δηλαδή χωρίς χρέωση)

Οι πλέον εξόφθαλμες παραβάσεις

Στους ελέγχους τους, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης έχουν συναντήσει αρκετές περιπτώσεις μνημειώδους παραβατικότητας όπως έναν άνδρα από την Περαία ο οποίος βρέθηκε να κάνει βόλτες στην παραλία της πόλης και στον έλεγχο που του έγινε, πρόβαλε ως δικαιολογία ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να πάει τα ρούχα του σε «laundry shop», δηλαδή κατάστημα που έχει πλυντήρια όπου με τη χρήση κερμάτων μπορεί να κάνει κάποιος την μπουγάδα του.

Ένας άλλος, από το Ωραιόκαστρο, βρέθηκε στο κέντρο της πόλης έχοντας στείλει SMS ότι πάει να κάνει αγορές σε σούπερ μάρκετ και μάλιστα γνωστής αλυσίδας η οποία έχει δεκάδες καταστήματα σε κάθε δήμο του νομού, ενώ άλλοι με παπούτσια σκαρπίνια και καφέ στο χέρι, είπαν ότι έκαναν σωματική άθληση!

Τόσο στην πρώτη καραντίνα όσο και στη δεύτερη, οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι εντατικοί στη Θεσσαλονίκη και είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τον μήνα Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 105.821 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 3.857 παραβάσεις εκ των οποίων οι 2.656 αφορούσαν σε περιορισμό κίνησης.

«Η χρήση δικαιολογιών δεν είναι σωστή γιατί υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι τηρούν στο ακέραιο τη νομοθεσία, δηλαδή φορούν παντού μάσκα, βγαίνουν όταν και όπως πρέπει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για όλους μας είναι δύσκολο αυτό που γίνεται, αλλά πρέπει να πειθαρχήσουμε και όπως βλέπουμε η τήρηση των μέτρων έχει βελτιώσει τον τελευταίο καιρό το επιδημιολογικό προφίλ και βελτιώσαμε την κατάσταση που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε στο Sputnik, ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Αστυνόμος Β’, Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα