Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Γιάννη Φύτρα – Η κηδεία του

29.11.2021 / 13:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
giannis_fytras_xr

Απεβίωσε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Φύτρας το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου και κηδεύτηκε σήμερα στο τρίτο νεκροταφείο. 

Ο Γιάννης Φύτρας γεννήθηκε το 1936 στον Πειραιά και φοίτησε στη σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1963 στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», όπου διοχέτευσε όλη την αγάπη του για τη γενέτειρα πόλη του στο πειραϊκό και ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Στο ίδιο ρεπορτάζ πάντα εργάστηκε μετέπειτα και στις εφημερίδες «Εξπρές», «Ελεύθερος Κόσμος», Σημερινά», «Αθηναϊκή», «Ελευθεροτυπία» και «Επικαιρότητα» καθώς και στον ραδιοφωνικό και τον τηλεοπτικό σταθμό του «Ant1». Είχε διατελέσει, επίσης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Φωνή του Πειραιώς».

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του καριέρα ανέπτυξε και συγγραφική δραστηριότητα. Ήταν από τους συγγραφείς του περίφημου περιοδικού “Μάσκα”.

Έχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα «Γκρίζα Ανατολή», «Αποστασία Νεκρών», «Ο Πράκτορας», «Ματιά πίσω από τον φεγγίτη» κ.ά. Το 2009, από τον εκδοτικό οίκο «Οδός Πανός», κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Το ρεπορτάζ της ζωής μου».

Ο Γιάννης Φύτρας είχε ταυτίσει το όνομά του με το πειραϊκό – ναυτιλιακό ρεπορτάζ, το οποίο υπηρέτησε για περισσότερο από σαράντα χρόνια, γράφοντας τη δική του ιστορία με τα συναρπαστικά του κείμενα. Ακούραστος στο ρεπορτάζ, διακόνησε τη δημοσιογραφία με ήθος, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, πιστός πάντοτε στους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του, τον γιό του, συνάδελφο επίσης Παναγιώτη Φύτρα, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και αποχαιρετά ένα άξιο συνάδελφο, ο οποίος κόσμησε το χώρο της δημοσιογραφίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα