Το σύστημα της Scotland Yard για το Cambridge στο Πανεπιστήμιο Πατρών

11.12.2020 / 7:40
panepistimio

Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα είναι ένα από τα πρώτα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας που θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για την φρούρηση των πανεπιστημιακών χώρων.

Ο κωδικός του συστήματος που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει το υπουργείο είναι να εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβρη ονομάζεται «Ομάδα Προστασίας του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος».

Το σύστημα αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» θα λειτουργεί στα πρότυπα φρούρησης του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ από τη Σκότλαντ Γιαρντ. Η «πρεμιέρα» της αστυνομικής δύναμης για τη φύλαξη των πανεπιστημίων θα γίνει στα ιδρύματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, σε κάθε πανεπιστημιακό χώρο θα υπάρχει ειδικό «αστυνομικό τμήμα» που θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τις γειτονικές αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και με έναν αντιπρύτανη-σύνδεσμο με την ΕΛ.ΑΣ.

Όμως, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του σχεδίου που εκπόνησαν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπό τις εντολές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκτός των ιδρυμάτων θα υπάρχει παρουσία -τουλάχιστον το πρώτο χρονικό διάστημα- αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες θα μπορούν να επεμβαίνουν σε περίπτωση που οι αστυνομικοί εντός των ΑΕΙ δεχθούν καταδρομικές επιθέσεις από αντιεξουσιαστές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα