Το Σπιράλ «επίθεση» στην δημοτική αρχή με αφορμή την κατάσταση στην οδό Γερμανού (Φωτο)

10.01.2022 / 13:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
spiral_germanou

Η δημοτική παράταξη Σπιράλ με σημερινή της ανακοίνωση κάνει νέα επίθεση στην δημοτική αρχή με αφορμή την κατάσταση που βρίσκεται μια από τις πιο ιστορικές οδού της πόλης, την οδό Γερμανού.

H ανακοίνωση: «Περιοδεία στην Άνω Πόλη της Πάτρας, καθ’ όλο το μήκος της οδού Γερμανού, έκανε αντιπροσωπεία του σπιράλ το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Με αφορμή τη διανομή της εφημερίδας τους, τα μέλη της δημοτικής παράταξης επισκέφτηκαν σπίτια και καταστήματα της οδού, συνομίλησαν με κατοίκους, εμπόρους, πελάτες, θαμώνες και περαστικούς και διαμόρφωσαν άποψη για τα δημοτικά τους αιτήματα.

Πρόκειται για μια περιοχή με ιστορία και παράδοση, μόνο που τα ίχνη των λαμπερών εποχών του παρελθόντος της είναι κρυμμένα ανάμεσα σε πλήθος σημερινών στοιχείων που προδίδουν εγκατάλειψη και ασχήμια. Φθαρμένα ή ανύπαρκτα(!) πεζοδρόμια, επικίνδυνα κτίσματα, σημεία δύσκολης ή μηδενικής πρόσβασης, κακοτεχνίες, ακαθαρσίες, κυκλοφοριακή συμφόρηση, έργα αφημένα στη μέση. Την εικόνα συμπληρώνουν τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, τα ξενοίκιαστα καταστήματα και τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα.

Η αντιπροσωπεία του σπιράλ έκανε αυτοψία και στα έργα ανάπλασης στην περιοχή του Παντοκράτορα. Ο Πέτρος Ψωμάς και οι συνεργάτες του έγιναν δέκτες παραπόνων για καθυστέρηση των έργων και για εργασίες “που γίνονται, ξηλώνονται και ξαναγίνονται”. Δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους, όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών και για το αν οι επιβλέποντες του έργου έχουν δηλώσει ανησυχία.

Η συνολική εικόνα της οδού Γερμανού προκαλεί θλίψη. Το σπιράλ συγκέντρωσε διαμαρτυρίες, παρατηρήσεις και ιδέες, τις οποίες θα επεξεργαστεί και θα προωθήσει προς τον Δήμο Πατρέων και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Προς το παρόν απευθύνει έκκληση προς τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει τουλάχιστον για τα βασικά και αυτονόητα. Καθαριότητα, ασφάλεια, τάξη και σεβασμός είναι τα ελάχιστα που οι δημότες της περιοχής ζητούν και δικαιούνται.

Τον επικεφαλής του σπιράλ συνόδευαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Ευαγγελία Βαβαρούτα και Άκια Σταμάτη και το μέλος της παράταξης, Σεραφείμ Μπαχράς. Η επικοινωνία με τους δημότες ήταν και αυτή τη φορά ιδιαίτερα εποικοδομητική. Οι περιοδείες του σπιράλ θα συνεχιστούν και σε άλλες γειτονιές και περιοχές του Δήμου Πατρέων».

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης για τον βιολογικό καθαρισμό, δείτε σε ποιες περιοχές θα συνδεθεί τους επόμενους μήνες

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα