Το πρώτο περιστατικό περικαρδίτιδας μετά τον εμβόλιο της Pfizer στην Ελλάδα (βίντεο)

21.05.2021 / 20:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 10

Την περιπέτειά της με την εμφάνιση περικαρδίτιδας μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer περιέγραψε η γυναίκα που αποτελεί και το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό.

«Από την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν τα συμπτώματα. Ξεκίνησε ο πυρετός, η κατάπτωση, ο πόνος, η μυαλγία και καταλήξαμε στον οξύ πόνο με ένα έντονο ταυτόχρονο κάψιμο στο στήθος το οποίο παρέπεμπε ότι υπήρχε πιθανότητα εμφράγματος» υποστήριξε η ασθενής στο Mega.

Ο έντονος πόνος στο στήθος και η δυσχέρεια στην αναπνοή την οδήγησαν στα επείγοντα του Ωνάσειου. Η ασθενής επέστρεψε σπίτι της με την κατάλληλη αγωγή ενώ, η ιατρική της παρακολούθηση θα είναι καθημερινή.

Η Ιωάννα Αλυσανδράτου που είναι πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ασθενών με πνευμονική υπέρταση συμπλήρωσε «αν δεν ήμουν ένας ασθενής που είχα ένα θέμα υγείας κι ήμουν ένας άνθρωπος που ήμουν υγιής, μπορεί να μην πήγαινα στο νοσοκομείο.

Μπορεί να είμαι το πρώτο που είχε τόσο οξύ πόνο και όλοι οι άλλοι να θεωρούσαν ότι είχαν ένα στομαχόπονο, κάτι άλλο καταλάβατε και να μην συνέτρεξαν σε κάποια κλινική».

Ο λόγος που δημοσιοποίησε την περιπέτεια της υγείας της μέσω των social media ήταν, όπως λέει, για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να μην εφησυχάζει. «Θεωρώ ότι ήταν υποχρέωση μου όχι για την ομάδα που εκπροσωπώ αλλά για όλους τους ανθρώπους που εμβολιάζονται να γνωρίζουν ότι υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα, μην το αμελούμε» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα