Το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη φτάνουν τα εμβόλια στην Πάτρα

22.12.2020 / 8:21
emvolio6

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα πρώτα εμβόλια θα έρθουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα από τις αρχές του νέου μήνα, πιθανότατα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Ωστόσο, τα πρώτα εμβόλια στην χώρα θα φτάσουν στις 27 Δεκεμβρίου και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος πολίτης. Στην Πάτρα, πάντως, άπαντες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το εμβόλιο.

Ήδη έχει σταλεί από το υπουργείο η πρόσκληση ενδιαφέροντος στους γιατρούς του δημοσίου για τη διεξαγωγή του εμβολίου, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, και στους ιδιώτες γιατρούς.

Όπως είναι γνωστό τα εμβόλια που θα φτάσουν στην Ελλάδα θα είναι αρκετά λιγότερα από αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά και το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα αφορούν αποκλειστικά τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και τους ηλικιωμένους.

Όμως για να μην χαθούν εμβόλια και επειδή η συντήρηση τους έχει ορισμένες προϋποθέσεις, με κυριότερη αυτή της παραμονής στους -70 βαθμούς κελσίου, απαιτείται ένας άρτιος προγραμματισμός, σε μία διαδικασία που έχει χαρακτηριστεί αρκετά σύνθετη και δύσκολη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα